El ne menjen már mellettünk a spárgaszezon: egyszerű kenyér spárgával és szarvasgombával

Ez a spárgaszezon is ideért, még ha nem is talált minket úgy, mint tavaly. Nekünk viszont nincs okunk megfeledkezni róla, így erre a hétre olyan spárgás finomságokat gyűjtöttünk, amik egy kicsit különlegesebbek megszokott és jól ismert receptjeinknél.

Ez a kenyér valami olyasmi, amit nem kell túlságosan megpakolni feltétekkel, elég egy kevés puha vaj, esetleg néhány vékony szelet sonka, és tökéletes vacsora lesz az egészből.

Sült fokhagymával is készítheted.
Sült fokhagymával is készítheted.lauraag

Hozzávalók

  • 45 deka liszt
  • 3 deci friss langyos víz
  • 2.5 deka élesztő
  • 20 deka apróra vágott spárga
  • 1 evőkanál szarvasgombás olaj
  • 1 nagy evőkanál cukor
  • 8 gramm
  • 2 evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd fel a vízben a cukorral az élesztőt, közben a forró olajon puhítsd meg a spárgát. 

Ha ezzel megvagy, dagaszd ki jól az összes alapanyagot, a végén a spárgát is add hozzá, dolgozd bele, majd hagyd meleg helyen pihenni egy órán át. 

Ha ezzel megvagy, egy kicsit gyúd át és formázd a kenyeret, vagdosd be a tetejét, és legalább egy fél órát adj még neki sütés előtt. Ha szépen megdagadt, süsd meg 190 fokon egy olyan sütőben, aminek aljába előzőleg egy vízzel tel tepsit is tettél. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek