Ez a kenyér valami olyasmi, amit nem kell túlságosan megpakolni feltétekkel, elég egy kevés puha vaj, esetleg néhány vékony szelet sonka, és tökéletes vacsora lesz az egészből.
Hozzávalók
- 45 deka liszt
- 3 deci friss langyos víz
- 2.5 deka élesztő
- 20 deka apróra vágott spárga
- 1 evőkanál szarvasgombás olaj
- 1 nagy evőkanál cukor
- 8 gramm só
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítés:
Futtasd fel a vízben a cukorral az élesztőt, közben a forró olajon puhítsd meg a spárgát.
Ha ezzel megvagy, dagaszd ki jól az összes alapanyagot, a végén a spárgát is add hozzá, dolgozd bele, majd hagyd meleg helyen pihenni egy órán át.
Ha ezzel megvagy, egy kicsit gyúd át és formázd a kenyeret, vagdosd be a tetejét, és legalább egy fél órát adj még neki sütés előtt. Ha szépen megdagadt, süsd meg 190 fokon egy olyan sütőben, aminek aljába előzőleg egy vízzel tel tepsit is tettél.