Csilis-aszalt paradicsomos salátaöntet – egy egyszerű csirkesaláta tetején a legfinomabb

Idén sem marad el a nyár, viszont a bezártság jó lehetőséget ad arra, hogy kétszer annyit együnk, mint máskor, a hűtőtől kicsit távolabb végigdolgozott hétköznapokban. Tavasszal viszont lassan teremni kezdenek a zöldségek, és hogy ne legyenek unalmasak a velük készült receptek, ezen a héten 5 különleges salátaöntetet hoztunk, amikkel a legegyszerűbb tavaszi saláta is klasszul feldobható.

Ha szereted a csípőset és az aszalt paradicsom édeskés ízét, dobd össze ezt az egyszerű öntetet, ami minden hideg és meleg zöldségkeverék tetején tökéletes lesz.

Hozzávalók

  • 1 csésze majonéz
  • 1 csésze aszalt paradicsom
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 csapott mokkáskanál cayenne-bors
  • 1 kisebb csokor friss bazsalikom
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • néhány csepp citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál paradicsomlé
Recept idők

Elkészítés:

Ezzel a klassz, krémes öntettel csak annyi dolgod lesz, hogy aprítógépben, turmixban vagy botmixerrel alaposan eldolgozol minden hozzávalót, majd ízesíted sóval és borssal. Ha épp van otthon, parmezánnal és snidlinggel teheted még érdekesebbé. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek