Igazi tavaszi-húsvéti hangulatú ez a tormás öntet, ami egy kevés sült sonkával feldobott, friss jégsaláta tetején a legfinomabb.
Hozzávalók
- 0.5 bögre majonézes torma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál majonéz
- 3 levél apróra vágott medvehagyma
- 4 evőkanál almalé
- só és fehér bors ízlés szerint
- 1 mokkáskanál méz
Elkészítés:
Akár egy nagyobb gyerekre is rábízhatod ennek az öntetnek az elkészítését. Az egésszel nincs más teendőd, csak egy turmixban vagy botmixerrel alaposan eldolgozni minden hozzávalót, majd megkóstolni és ízesíteni sóval és fehér borssal. Ha egy kevés bacont is sütsz éppen, akkor a belőle kisült zsírt is keverd az öntetbe, és halmozd a szalonnákkal egy nagy fej felaprított jégsaláta tetejére.