Egy igazi tavaszi öntet: tormás-mézes salátaszósz medvehagymával

Olvasási idő kb. 1 perc

Idén sem marad el a nyár, viszont a bezártság jó lehetőséget ad arra, hogy kétszer annyit együnk, mint máskor, a hűtőtől kicsit távolabb végigdolgozott hétköznapokban. Tavasszal viszont lassan teremni kezdenek a zöldségek, és hogy ne legyenek unalmasak a velük készült ételek, ezen a héten 5 különleges salátaöntetet hoztunk, amikkel a legegyszerűbb tavaszi saláta is klasszul feldobható.

Igazi tavaszi-húsvéti hangulatú ez a tormás öntet, ami egy kevés sült sonkával feldobott, friss jégsaláta tetején a legfinomabb.

Hozzávalók

  • 0.5 bögre majonézes torma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál majonéz
  • 3 levél apróra vágott medvehagyma
  • 4 evőkanál almalé
  • só és fehér bors ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál méz
Recept idők

Elkészítés:

Akár egy nagyobb gyerekre is rábízhatod ennek az öntetnek az elkészítését. Az egésszel nincs más teendőd, csak egy turmixban vagy botmixerrel alaposan eldolgozni minden hozzávalót, majd megkóstolni és ízesíteni sóval és fehér borssal. Ha egy kevés bacont is sütsz éppen, akkor a belőle kisült zsírt is keverd az öntetbe, és halmozd a szalonnákkal egy nagy fej felaprított jégsaláta tetejére. 

Szezonja van: medvehagyma-krémleves füstöltsajt-csipsszel Szezonja van: medvehagyma-krémleves füstöltsajt-csipsszel

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Medvehagymás krumplipüré vajjal és tejszínnel – fokhagymás csirkemell mellett a legfinomabb

Nálunk tejszínnel és vajjal készült ez a medvehagymás változat, amit akár tavaszi grillhúsok és raguk mellett is tálalhatsz. Ha maradnál a húsmentes fogásoknál, tejszínes erdeigomba-ragut készíts mellé.

2021. április6., 10:24

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Maradjunk húsvéti hangulatban: kalácsszendvics narancsos tormával

A tormakrém és a narancshéj tökéletes páros, amit akár főtt marhanyelv, akár egy-egy sült virsli mellett és még kalácsból készített szendvicsek ízesítőjeként is felhasználhatsz. Mutatjuk egyik kedvenc húsvéti szendvicsünket!

2021. április5., 12:52

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Vörös- és zöld pestóból is készíthetsz salátaöntetet, mutatjuk, hogyan!

Ha imádod az olasz konyhát, nem muszáj tésztákkal és pizzával felidézned az ízeit, tökéletesen megteszi egy jó kis pestós öntet, amit burgonyasaláta és paradicsomos idénysaláta tetején is tálalhatsz.

2020. április16., 06:00

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek