Egy nagy adag házi tésztával, húsgombócokkal, friss fűszerekkel például tökéletes a klasszikus paradicsommártás, aminek hagyományos receptjét te is egyszerűen elkészítheted. Tökéletes a pizzatésztára és finom csípősen, de édesen is.
Mehet a pizzára is.fcafotodigital
Hozzávalók
- 5 deka sárgarépa
- 5 deka zeller
- 5 deka vöröshagyma
- 1 szál kakukkfű
- 4 deka angolszalonna
- 10 deka vaj
- 10 deka liszt
- 35 deka paradicsompüré (friss paradicsomból a legjobb)
- 1 nagy gerezd fokhagyma összetörve
- 5 deka cukor
- 1 liter húsalaplé
- só és bors ízlés szerint
- 0.5 darab babérlevél
Elkészítés:
Vágd kockákra a zöldségeket és a szalonnával pirítsd meg a vajon, majd add hozzá a lisztet és keverd néhány percig. Ezek után mehet bele az összes többi hozzávaló, majd ha jól összefőttek, szűrd át, és ha szükséges, ízesítsd még sóval és borssal.