Ez még hasznos lehet: tanuld meg a legegyszerűbb paradicsommártás elkészítését!

A bezártságban több idő marad új dolgokat tanulni, így ezen a héten az öt alapmártás receptjét hoztuk el. Mindegyiket többféle ételhez felhasználhatod, legtöbbjükből pedig egy-két extra alapanyaggal más, ismert szószokat is összedobhatsz.

Egy nagy adag házi tésztával, húsgombócokkal, friss fűszerekkel például tökéletes a klasszikus paradicsommártás, aminek hagyományos receptjét te is egyszerűen elkészítheted. Tökéletes a pizzatésztára és finom csípősen, de édesen is.

Mehet a pizzára is.
Mehet a pizzára is.fcafotodigital

Hozzávalók

  • 5 deka sárgarépa
  • 5 deka zeller
  • 5 deka vöröshagyma
  • 1 szál kakukkfű
  • 4 deka angolszalonna
  • 10 deka vaj
  • 10 deka liszt
  • 35 deka paradicsompüré (friss paradicsomból a legjobb)
  • 1 nagy gerezd fokhagyma összetörve
  • 5 deka cukor
  • 1 liter húsalaplé
  • só és bors ízlés szerint
  • 0.5 darab babérlevél
Recept idők

Elkészítés:

Vágd kockákra a zöldségeket és a szalonnával pirítsd meg a vajon, majd add hozzá a lisztet és keverd néhány percig. Ezek után mehet bele az összes többi hozzávaló, majd ha jól összefőttek, szűrd át, és ha szükséges, ízesítsd még sóval és borssal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek