Noha nem új találmány, de nagyon is aktuális, mert magában és egy-két fűszerrel kiegészítve szuper hozzávalója lehet a tipikus nyári ételeknek!
A fehérbortól a mustárig sok hozzávalóval feldobhatod ezt az alapszószt, ami zöldségekhez, halakhoz, sültekhez, tojásételekhez, meleg előételekhez lehet jó választás. A hollandi mártást mindig frissen készítsd.
Egy nagy adag házi tésztával, húsgombócokkal, friss fűszerekkel például tökéletes a klasszikus paradicsommártás, aminek hagyományos receptjét te is egyszerűen elkészítheted. Tökéletes a pizzatésztára és finom csípősen, de édesen is.
A velouté pontos receptje attól függ, milyen ételhez használod: halakhoz hal-, szárnyashoz szárnyas-, sertéshez sertésalaplé illik. Az elkészült mártást csőben sült ételekhez és más mártások alapjaként is tökéletes.
A SZÉP-kártya keretösszegéhez is hozzányúlnak.
Mutatjuk, hogy az ajánlások szerint hány fok lenne valójában az ideális.