Imádjuk a kényelmesen összedobható recepteket, és ha te is, csinálj gyorsan egy képernyőfotót, mert ezzel a pizzatésztaalappal két közepes vagy egy hatalmas pizzát is megsüthetsz, a lehető legegyszerűbben. Ha szereted a kenyérlángost, akkor annak az ízét is felidézheted, ha paradicsomos alap helyett tejföllel, baconkockákkal és lila hagymával készíted.
Hozzávalók
- 2 bögre liszt
- 2 csapott teáskanál cukor
- 1 csapott teáskanál só
- 1 teáskanál friss élesztő (2,5 deka, ha méri szeretnéd)
- 2 evőkanál (olíva)olaj
- 0.5 bögre langyos víz
Elkészítés:
Futtasd fel a langyos vízben a cukorral az élesztőt, majd úgy 10 perc után add a sóval és olajjal elkevert liszthez. Gyúrj belőle rugalmas tésztát, és ha közben úgy látod, hogy szükséges, langyos vízzel pótold a folyadékot.
Letakarva, langyos helyen pihentesd úgy 50 percen át, majd nyújtsd ki vékonyra és pakold meg, amivel szeretnéd. Kifejezetten forró, előmelegített sütőben, a tészta vastagságától függően süsd készre legalább negyedóra alatt.