A tejföl rengeteg magyar ételt képes új szintre emelni a túrógombóctól a csőben sült, rétegezett ételekig, miért lenne kivétel ez a maradék húsos raguval és rizzsel készült rakott káposzta?
Hozzávalók 3 személyre
- 1 bögre rizs
- 2 bögre pörkölt
- 1 kiló savanyú káposzta (kelkáposztából is készítheted)
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 darab tojás
Elkészítés:
A maradék pörköltet vágd (vagy daráld) apró darabokra, majd keverd el a legalább dupla mennyiségű vízben megfőzött rizzsel.
A vízben megpuhított savanyú káposzta felével kezdd rétegezni az ételt, majd jöhet a húsos ragu és újabb káposztaréteg. A tetejére a tojással elkevert tejföl kerüljön, majd süsd az egészet addig, amíg a tejföl egy kissé pirulni kezd. Akár egy nagy adag reszelt sajttal is befejezheted a rétegezést – a mozzarella és a trappista is jól áll ennek a receptnek.