Ha már csak egy kevés húsos ragu maradt otthon, készüljön belőle rakott káposzta jó sok tejföllel

A négy fal fogságában a home office és a gyerek házijának elmagyarázása mellett még úgy is kevesebb idő juthat a főzésre, hogy egyébként a nap teljes egészét otthon töltjük. Ha veled is ez a helyzet, vagy csak okosan főznél és lelkesedsz a maradékok újrafelhasználásáért, akkor csekkold heti receptjeinket, amikben most a pörkölt ezer arcát és egy rakás felhasználási lehetőségét ismerheted meg.

A tejföl rengeteg magyar ételt képes új szintre emelni a túrógombóctól a csőben sült, rétegezett ételekig, miért lenne kivétel ez a maradék húsos raguval és rizzsel készült rakott káposzta?

Reszelt sajt is kerülhet rá.
Reszelt sajt is kerülhet rá.hiphotos35

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre pörkölt
  • 1 kiló savanyú káposzta (kelkáposztából is készítheted)
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A maradék pörköltet vágd (vagy daráld) apró darabokra, majd keverd el a legalább dupla mennyiségű vízben megfőzött rizzsel.

A vízben megpuhított savanyú káposzta felével kezdd rétegezni az ételt, majd jöhet a húsos ragu és újabb káposztaréteg. A tetejére a tojással elkevert tejföl kerüljön, majd süsd az egészet addig, amíg a tejföl egy kissé pirulni kezd. Akár egy nagy adag reszelt sajttal is befejezheted a rétegezést – a mozzarella és a trappista is jól áll ennek a receptnek. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek