Gombás csirkemájjal töltött palacsinta – aszalt gyümölcsökkel lehet még finomabb

Ha nem kaptál élesztőt a boltokban, dobj össze egy palacsintát és kínáld sós töltelékkel! Ezen a héten több ötletet is mutatunk a legfinomabb sós palacsintákra. Nálunk ez a változat zabpehelyliszttel készült.

Ezt a gombás-csirkemájas palacsintát percek alatt összedobod majd. Egy kevés majoránnával és aszalt barackkal még finomabb lesz, de egy kis adag tejföllel és sajttal is összesütheted, ha egy kicsit több időd van az elkészítésére.

Egy kevés spenót is jól áll neki.
Egy kevés spenót is jól áll neki.bhofack2

Hozzávalók

  • 1 bögre zabpehelyliszt
  • 2 darab tojás
  • 1 bögre tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 kis pohár szódavíz
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 bögre erdeigomba-keverék
  • 30 deka csirkemáj
  • ízlés szerint majoránna, só, bors
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1.5 deci tejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményíítő
  • 1 fej aprított vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

A palacsintatésztához keverd simára a tojásokat a cukorral, a sóval, a tejjel, majd add hozzá a lisztet és végül egy kevés szódavizet meg a napraforgóolajat is. Egy kicsit pihentesd a tésztát, majd süsd meg a palacsintákat a hagyományos módon.

A töltelékhez a forró olívaolaj és vaj keverékére dobd a vöröshagymát, majd 5 perc után mehet hozzá a kisebb darabokra vágott máj és a gomba is. Fedő alatt néhány perc alatt elkészül, ekkor add hozzá a tejfölt, majd a keményővel eldolgozott tejszínt is. Fűszerezd ízlés szerint és töltsd meg a raguval a palacsintákat. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek