Ezt a gombás-csirkemájas palacsintát percek alatt összedobod majd. Egy kevés majoránnával és aszalt barackkal még finomabb lesz, de egy kis adag tejföllel és sajttal is összesütheted, ha egy kicsit több időd van az elkészítésére.
Hozzávalók
- 1 bögre zabpehelyliszt
- 2 darab tojás
- 1 bögre tej
- 1 teáskanál cukor
- 1 mokkáskanál só
- 1 kis pohár szódavíz
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 2 bögre erdeigomba-keverék
- 30 deka csirkemáj
- ízlés szerint majoránna, só, bors
- 1 teáskanál puha vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál tejföl
- 1.5 deci tejszín
- 1 evőkanál étkezési keményíítő
- 1 fej aprított vöröshagyma
Elkészítés:
A palacsintatésztához keverd simára a tojásokat a cukorral, a sóval, a tejjel, majd add hozzá a lisztet és végül egy kevés szódavizet meg a napraforgóolajat is. Egy kicsit pihentesd a tésztát, majd süsd meg a palacsintákat a hagyományos módon.
A töltelékhez a forró olívaolaj és vaj keverékére dobd a vöröshagymát, majd 5 perc után mehet hozzá a kisebb darabokra vágott máj és a gomba is. Fedő alatt néhány perc alatt elkészül, ekkor add hozzá a tejfölt, majd a keményővel eldolgozott tejszínt is. Fűszerezd ízlés szerint és töltsd meg a raguval a palacsintákat.