Csirkesaláta izgalmasan: aranymazsolával, barackkal és avokádóval dobtuk fel az egyszerű fogást

Zellerrel és almával is finom, hát még cézársalátában, most pedig azt is megmutatjuk, hogy a jó kis forró, grillezett csirkefalatok akár hideg gyümölcsszeletekkel és mazsolával is tökéletesek. Ha biztosra akarsz menni, készíts mellé öntetet joghurtból citromlével, baracklekvárral, fehér borssal és sóval.

Az avokádó egyik neve az aligátorkörte, amit azért kapott, mert névadói szerint héja hasonlít az aligátor bőrére. A héjára ezúttal nem lesz szükségünk, de a zero waste jegyében akár abban is tálalhatod ezt a klassz, barackos salátát.

Már csak az avokádó kell hozzá.
Már csak az avokádó kell hozzá.martinturzak

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka csirkecombfilé
  • 1 kisebb csésze aranymazsola
  • 1 darab mangó csíkokra vágva
  • 1 nagyobb darab avokádó csíkokra vágva
  • 1 kisebb fej jégsaláta összevágva
  • só, bors és tárkony
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 deci görög joghurt
  • 1 evőkanál méz
  • 1 darab bionarancs leve és héja
  • 1 késhegynyi fehér bors
  • 1 csokor snidling
Recept idők

Elkészítés:

Sózd és borsozd a húsokat, majd fűszerezd tárkonnyal (vagy ha azt nem szereted, akkor fokhagymával). Süsd meg a grillen néhány perc alatt, majd tedd félre pihenni, és amikor langyos, szeleteld fel. 

A joghurtot a mézzel, narancslével, egy kevés tárkonnyal, sóval és fehér borssal keverd el, majd adj hozzá 2 evőkanál olívaolajat – ez lesz majd a salátád öntete. 

A salátát, mazsolát és a gyümölcsöket helyezd el egy tányéron, majd mehet rá a hús és a snidling is. Tálald a joghurtos öntettel, és ha van otthon, akkor egy kevés parmezánforgáccsal. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek