Az avokádó egyik neve az aligátorkörte, amit azért kapott, mert névadói szerint héja hasonlít az aligátor bőrére. A héjára ezúttal nem lesz szükségünk, de a zero waste jegyében akár abban is tálalhatod ezt a klassz, barackos salátát.
Hozzávalók 2 személyre
- 40 deka csirkecombfilé
- 1 kisebb csésze aranymazsola
- 1 darab mangó csíkokra vágva
- 1 nagyobb darab avokádó csíkokra vágva
- 1 kisebb fej jégsaláta összevágva
- só, bors és tárkony
- 5 evőkanál olívaolaj
- 2 deci görög joghurt
- 1 evőkanál méz
- 1 darab bionarancs leve és héja
- 1 késhegynyi fehér bors
- 1 csokor snidling
Elkészítés:
Sózd és borsozd a húsokat, majd fűszerezd tárkonnyal (vagy ha azt nem szereted, akkor fokhagymával). Süsd meg a grillen néhány perc alatt, majd tedd félre pihenni, és amikor langyos, szeleteld fel.
A joghurtot a mézzel, narancslével, egy kevés tárkonnyal, sóval és fehér borssal keverd el, majd adj hozzá 2 evőkanál olívaolajat – ez lesz majd a salátád öntete.
A salátát, mazsolát és a gyümölcsöket helyezd el egy tányéron, majd mehet rá a hús és a snidling is. Tálald a joghurtos öntettel, és ha van otthon, akkor egy kevés parmezánforgáccsal.