Tormakrémleves egyszerűen – egy kevés füstölt marhanyelvvel tálald

Érdemes minél gyakrabban enned tormát – a legújabb kutatások bebizonyították, hogy a frissen reszelt torma baktérium- és vírusölő hatása órákon át tart. Rajtunk ne múljon, hogy egy igazán élvezhető formában kerülhessen az asztalra.

A torma antibakteriális hatását a benne található glikozidoknak köszönheti, a mustárolaj viszont fokozza a nyálkahártyák vérellátását, a kálium pedig serkenti a veseműködést. Ha marhanyelvre nem szánnál időt, hideg, füstölt sonkaszeletekkel és ropogós bagettel kínáld.

 

Kenyérkockákkal és sajttal izgalmas vega főétel lesz.
Kenyérkockákkal és sajttal izgalmas vega főétel lesz.Fascinadora

Hozzávalók

  • 50 deka felkockázott burgonya
  • 40 gramm lereszelt torma
  • 8 deci alaplé
  • 2.5 deci habtejszín
  • 1 fej aprított vöröshagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 1 teáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró vajra a burgonyát és a hagymát, majd úgy 5 perc után add hozzá az alaplevet is. Adj a keveréknek 20 percet, majd mehet hozzá a tejszín és a fűszerek, ízesítők, ízlés szerint. Ezek után add hozzá a tormát, és most már csak egy botmixerre lesz szükséged, hogy az egészet krémesre keverd. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek