A torma antibakteriális hatását a benne található glikozidoknak köszönheti, a mustárolaj viszont fokozza a nyálkahártyák vérellátását, a kálium pedig serkenti a veseműködést. Ha marhanyelvre nem szánnál időt, hideg, füstölt sonkaszeletekkel és ropogós bagettel kínáld.
Hozzávalók
- 50 deka felkockázott burgonya
- 40 gramm lereszelt torma
- 8 deci alaplé
- 2.5 deci habtejszín
- 1 fej aprított vöröshagyma
- só és bors ízlés szerint
- 1 nagy evőkanál vaj
- 1 teáskanál cukor
Elkészítés:
Dobd a forró vajra a burgonyát és a hagymát, majd úgy 5 perc után add hozzá az alaplevet is. Adj a keveréknek 20 percet, majd mehet hozzá a tejszín és a fűszerek, ízesítők, ízlés szerint. Ezek után add hozzá a tormát, és most már csak egy botmixerre lesz szükséged, hogy az egészet krémesre keverd.