Az indiaiak körülbelül 25-30 fűszerből produkálják a jellegzetes aromákat – egy-egy ételbe általában hat-nyolcféle fűszert tesznek. A fűszereket frissen, közvetlen a fogyasztás előtt őrlik és a megadott mennyiségben adagolják az ételekbe. Nálunk is így lenne az ideális, de még jobb, ha kiválasztod a kedvenceid, és őket használod fel ehhez a fogáshoz.
Hozzávalók 2 személyre
- 2 darab felkockázott csirkemellfilé
- 1 darab felkockázott vöröshagyma
- 1 nagyobb darab hámozott paradicsom
- 4 gerezd összetört fokhagyma
- 1 teáskanál füstöltpaprika-por
- 1 deci kókusztej
- 1 teáskanál currypor
- 1 teáskanál barna cukor
- só, cayenne-bors és bors ízlés szerint
- 4 evőkanál olívaolaj
Ez az egyik legegyszerűbb recept, amihez ráadásul speciális fűszerkeverékre sem lesz szükséged.
Elkészítés:
Pirítsd meg a hagymát az olajon, majd add hozzá a fokhagymát és a húst is. Ha kifehéredett, mehet hozzá a kókusztej és a paradicsompüré, majd a fűszerek is. Ezek után már csak 5-10 perc kell neki fedő alatt a húsok méretétől függően.