Paradicsomos csirkecurry – az indiaiak pörije még izgalmasabb

Ennek az ételnek a nevét eredetileg két, egymástól független indiai kifejezésből okoskodták össze az érte lelkesedő britek. A kari egy elsősorban Dél-Indiában népszerű fűszernövény, a  karhí pedig édeskés-savanykás szósszal készült nyugat-indiai étel. Akárhogy is – legalább lett egy nevünk erre a millióféleképpen elkészíthető, jó fűszeres ragura, ami nálunk kissé csípősen, egy kevés joghurttal a tetején készült.

Az indiaiak körülbelül 25-30 fűszerből produkálják a jellegzetes aromákat – egy-egy ételbe általában hat-nyolcféle fűszert tesznek. A fűszereket frissen, közvetlen a fogyasztás előtt őrlik és a megadott mennyiségben adagolják az ételekbe. Nálunk is így lenne az ideális, de még jobb, ha kiválasztod a kedvenceid, és őket használod fel ehhez a fogáshoz.

Friss petrezselyemmel elkevert rizzsel tálald.
Friss petrezselyemmel elkevert rizzsel tálald.DronG

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 darab felkockázott csirkemellfilé
  • 1 darab felkockázott vöröshagyma
  • 1 nagyobb darab hámozott paradicsom
  • 4 gerezd összetört fokhagyma
  • 1 teáskanál füstöltpaprika-por
  • 1 deci kókusztej
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 teáskanál barna cukor
  • só, cayenne-bors és bors ízlés szerint
  • 4 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Ez az egyik legegyszerűbb recept, amihez ráadásul speciális fűszerkeverékre sem lesz szükséged. 

Elkészítés:

Pirítsd meg a hagymát az olajon, majd add hozzá a fokhagymát és a húst is. Ha kifehéredett, mehet hozzá a kókusztej és a paradicsompüré, majd a fűszerek is. Ezek után már csak 5-10 perc kell neki fedő alatt a húsok méretétől függően. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek