Szereted az olasz konyhát? Adj a tésztához csirkemellet, olívát és citromhéjat!

Csirkével, hallal és tenger gyümölcseivel is működik ez a klassz és gyors vacsora, amihez néhány jó minőségű alapanyagon kívül nem is kell más. Egyszerű minimálfogás olasz hangulatban.

Ha a világ gasztrokirálya akarsz lenni, egy gyors, házilag készült tésztát dobsz össze hozzá. Egy kiló átszitált liszthez nyolc tojást adj, gyúrd be, pihentesd egy fél órát, majd mehet a tésztanyújtó gépbe. Kifejezetten sós, lobogó vízben főzd puhára, és más dolgod nem is lesz vele, csak maximum hetente néhányszor elkészíteni.

Nem csak házi tésztával finom.
Nem csak házi tésztával finom.MariaRaz

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 csésze fekete olívabogyó
  • 40 deka csirkecomb vagy csirkemell darabolva
  • 1 kisebb csokor aprított bazsalikom
  • só és bors ízlés szerint
  • 10 deka lereszelt pecorino sajt
  • 0.5 darab biocitrom héja és leve
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 nagyobb gerezd felaprított fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a fokhagymát és a húst a forró zsiradékokra, fűszerezd és adj neki 7-10 percet, a darabok méretétől függően. Amikor megpuhultak, add hozzá az olívabogyókat, a fél citrom levét, héját és a sajtot.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek