A lazac bármikor jöhet, kókuszos-lime-os szósszal pedig még izgalmas is lesz

A lazac olyasmi, ami egy kis fokhagymás olajban kisütve is tökéletes, hát még ha egy kis vaj és citromlé is kerül mellé. Ha ennél a hagyományos változatnál is különlegesebbet szeretnél, készítsd egzotikus, kókuszos szósszal.

Ez a fogás is majdnem elronthatatlan – arra az egyre kell figyelned, hogy amiképp bármelyik tengeri herkentyűt és halat, ezt sem szabad túlsütnöd, mert akkor száraz és kemény lesz. Ha a vörös lencsét kihagynád, egy adag petrezselymes jázminrizs is tökéletes mellette.

Egy kis csili is kerülhet a szószba.
Egy kis csili is kerülhet a szószba.Alleko

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka lazac
  • 2 deci kókusztej
  • 0.5 darab lime leve és héja
  • 1 teáskanál barna cukor
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 1 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • 1 teáskanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Sózd és borsozd a halat, majd egy kis lime-levet is kapjon, és tedd félre. 

A zsíros kókusztejet ízesítsd sóval, a lime héjával, maradék levével, fehér borssal és barna cukorral, majd add hozzá a kókuszolajat, és öntsd egy jénaiba. Forgasd meg benne a halat, majd a darabok méretétől függően süsd készre 180 fokon maximum fél óra alatt. (A hal tetejére egy kis vajat is kanalazz sütés előtt.) Ha elkészült, tálald kapribogyóval megszórva, párolt rizzsel.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek