Ez a fogás is majdnem elronthatatlan – arra az egyre kell figyelned, hogy amiképp bármelyik tengeri herkentyűt és halat, ezt sem szabad túlsütnöd, mert akkor száraz és kemény lesz. Ha a vörös lencsét kihagynád, egy adag petrezselymes jázminrizs is tökéletes mellette.
Hozzávalók 2 személyre
- 50 deka lazac
- 2 deci kókusztej
- 0.5 darab lime leve és héja
- 1 teáskanál barna cukor
- ízlés szerint só és fehér bors
- 2 evőkanál kapribogyó
- 1 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- 1 teáskanál vaj
Elkészítés:
Sózd és borsozd a halat, majd egy kis lime-levet is kapjon, és tedd félre.
A zsíros kókusztejet ízesítsd sóval, a lime héjával, maradék levével, fehér borssal és barna cukorral, majd add hozzá a kókuszolajat, és öntsd egy jénaiba. Forgasd meg benne a halat, majd a darabok méretétől függően süsd készre 180 fokon maximum fél óra alatt. (A hal tetejére egy kis vajat is kanalazz sütés előtt.) Ha elkészült, tálald kapribogyóval megszórva, párolt rizzsel.