Nálunk vörös cheddarral és egy nagy adag durvára őrölt rózsaborssal készült, de nyugodtan használd kedvenc sajtjaid a trappistától az ementáliig. Ha kevésbé aromás sajtot választottál, egy kis parmezánnal is megküldheted a tetejét, ha pedig vendégeket vársz, süss belőle kis halmokban néhány perc alatt a sütőben parmezáncsipszet, és ezzel díszítsd a tetejét.
![Már csak egy nagy adag frissen őrölt bors hiányzik a tetejéről.](https://kep.index.hu/1/0/3184/31841/318412/31841297_2443181_a58d205410fa412c7a07205241a0e6b0_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 1 bögre lereszelt cheddar
- ízlés szerint só és rózsabors
- 1 kiló felkockázott burgonya
- 0.5 bögre tej
- 2 evőkanál vaj
Elkészítés:
Főzd meg a bugonyát, és ha megpuhult, törd át krumplinyomón. Keverd el jól a vajjal és a tejjel, majd ízesítsd sóval ízlés szerint. Tálaláskor rétegezd a sajttal, és a tetejét szórd meg durvára tört rózsaborssal.
![Cheddarteszt: amikor a lédig veri a baromi drágát](http://kep.index.hu/1/0/793/7936/79364/7936463_156913_6edf4b980bc20cb2cbc4b4a04f835953_wm.jpg)
14 fajta cheddart kóstoltunk, lédig és méregdrága csomagolt is volt a teszten, és mindkét csapatból találtunk igazán finomat.
Tovább olvasom