A krumplipürék királya rózsaborssal és cheddarral rétegezve lesz tökéletes

Nem is kell elkeverned az extra ízesítőket, még szebb, ha rétegezed a forró püréemeletek között, így a végeredmény nemcsak isteni, hanem nagyon látványos is lesz.

Nálunk vörös cheddarral és egy nagy adag durvára őrölt rózsaborssal készült, de nyugodtan használd kedvenc sajtjaid a trappistától az ementáliig. Ha kevésbé aromás sajtot választottál, egy kis parmezánnal is megküldheted a tetejét, ha pedig vendégeket vársz, süss belőle kis halmokban néhány perc alatt a sütőben parmezáncsipszet, és ezzel díszítsd a tetejét.

Már csak egy nagy adag frissen őrölt bors hiányzik a tetejéről.
Már csak egy nagy adag frissen őrölt bors hiányzik a tetejéről.MSPhotographic

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 bögre lereszelt cheddar
  • ízlés szerint só és rózsabors
  • 1 kiló felkockázott burgonya
  • 0.5 bögre tej
  • 2 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a bugonyát, és ha megpuhult, törd át krumplinyomón. Keverd el jól a vajjal és a tejjel, majd ízesítsd sóval ízlés szerint. Tálaláskor rétegezd a sajttal, és a tetejét szórd meg durvára tört rózsaborssal. 

kapcsolódó Cheddarteszt: amikor a lédig veri a baromi drágát
Cheddarteszt: amikor a lédig veri a baromi drágát

14 fajta cheddart kóstoltunk, lédig és méregdrága csomagolt is volt a teszten, és mindkét csapatból találtunk igazán finomat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Egy adag krémesre sült fokhagymánál semmi nem dobja fel jobban a krumplipürét

Amíg a krumpli fő, csak süss alufóliában (vagy még jobb, ha egy adag hús mellett) sok-sok gerezd fokhagymát, majd ha elkészült a püré, keverd el a burgonyás-vajas köretben úgy, hogy még egy kicsit darabos maradjon, és rá lehessen harapni az édeskés-fűszeres falatokra.

2020. március5., 06:04

Heti kedvenc receptünk: isteni, szaftos karaj tejszínnel, parmezánnal és fehérrépával

Ha valamit érdemes az utolsó cseppig kitunkolni néhány szelet friss bagettel, az ez a remek, sűrű, tejszínes finomság!

január19., 06:32

Burgonyapüré nagyon magyarosan: füstölt paprikával, köménnyel és sült hagymával

A krumplipürét egy nagy adag vajjal és tejjel akár mindennap ennénk, ezért is jó ötlet, ha van belőle egy-két izgalmas recept is otthon. Ez a magyaros verzió bevethető könnyű halak, de akár nehezebb, vörös hússal készült fogások mellett is.

2020. március6., 06:04

Emlékszel rá? Így készítsd el gyermekkorod kedvencét, a csokiszalámit!

A kekszszaláminak is nevezett finomság összeállítása olcsó, nagyon egyszerű és akár variálhatod is egy kis rummal, kávéval, vagy épp narancshéjjal.

január20., 06:32

Év eleji könnyű kedvencünk: isteni, fűszeres gombafasírt

Saláták tetején, szendvicsekben egy adag fokhagymás majonézzel, na és persze főzelékek kísérőjeként is tökéletes ez a húsmentes fogás!

január20., 07:24

Kóstoltad már a krémes burgonyapürét füstös aromákkal?

Csak egy kis változás, mégis hatalmas lesz a különbség. Kedvencünkből mi sosem hagyjuk ki a jó minőségű vajat, ami mellé vagy zsíros tejet, vagy egy kevés tejszínt löttyintünk. Nem ettől lesz egészséges, de sokkal finomabb a hedonista verzió.

2021. március25., 10:44

Mustra