A krumplipürék királya rózsaborssal és cheddarral rétegezve lesz tökéletes

Nem is kell elkeverned az extra ízesítőket, még szebb, ha rétegezed a forró püréemeletek között, így a végeredmény nemcsak isteni, hanem nagyon látványos is lesz.

Nálunk vörös cheddarral és egy nagy adag durvára őrölt rózsaborssal készült, de nyugodtan használd kedvenc sajtjaid a trappistától az ementáliig. Ha kevésbé aromás sajtot választottál, egy kis parmezánnal is megküldheted a tetejét, ha pedig vendégeket vársz, süss belőle kis halmokban néhány perc alatt a sütőben parmezáncsipszet, és ezzel díszítsd a tetejét.

Már csak egy nagy adag frissen őrölt bors hiányzik a tetejéről.
Már csak egy nagy adag frissen őrölt bors hiányzik a tetejéről.MSPhotographic

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 bögre lereszelt cheddar
  • ízlés szerint só és rózsabors
  • 1 kiló felkockázott burgonya
  • 0.5 bögre tej
  • 2 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a bugonyát, és ha megpuhult, törd át krumplinyomón. Keverd el jól a vajjal és a tejjel, majd ízesítsd sóval ízlés szerint. Tálaláskor rétegezd a sajttal, és a tetejét szórd meg durvára tört rózsaborssal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek