Nálunk vörös cheddarral és egy nagy adag durvára őrölt rózsaborssal készült, de nyugodtan használd kedvenc sajtjaid a trappistától az ementáliig. Ha kevésbé aromás sajtot választottál, egy kis parmezánnal is megküldheted a tetejét, ha pedig vendégeket vársz, süss belőle kis halmokban néhány perc alatt a sütőben parmezáncsipszet, és ezzel díszítsd a tetejét.
Hozzávalók 4 személyre
- 1 bögre lereszelt cheddar
- ízlés szerint só és rózsabors
- 1 kiló felkockázott burgonya
- 0.5 bögre tej
- 2 evőkanál vaj
Elkészítés:
Főzd meg a bugonyát, és ha megpuhult, törd át krumplinyomón. Keverd el jól a vajjal és a tejjel, majd ízesítsd sóval ízlés szerint. Tálaláskor rétegezd a sajttal, és a tetejét szórd meg durvára tört rózsaborssal.