Csak egy kis változás, mégis hatalmas lesz a különbség. Kedvencünkből mi sosem hagyjuk ki a jó minőségű vajat, ami mellé vagy zsíros tejet, vagy egy kevés tejszínt löttyintünk. Nem ettől lesz egészséges, de sokkal finomabb a hedonista verzió.
A burgonyapüré egy nagy adag vajjal és egy kevés tejjel a legfinomabb, de ha vegán változatban dobod össze, akkor sem kell lemondanod a klassz ízekről. Mutatjuk, hogyan sikerülhet a legjobban az állati alapanyagoktól mentes verzió.
Nem is kell elkeverned az extra ízesítőket, még szebb, ha rétegezed a forró püréemeletek között, így a végeredmény nemcsak isteni, hanem nagyon látványos is lesz.
Ha egy sovány hússzelet mellé tartalmasabb köretet készítenél, süss a burgonyapüré mellé néhány szelet bacont, vágd apró kockákra, és keverd el benne. Egy-egy adag friss snidlinggel vagy petrezselyemmel még finomabb lesz a végeredmény, amiből, ha egy kicsit több időd van, nagyon extra hercegnőburgonyát is készíthetsz.
A krumplipürét egy nagy adag vajjal és tejjel akár mindennap ennénk, ezért is jó ötlet, ha van belőle egy-két izgalmas recept is otthon. Ez a magyaros verzió bevethető könnyű halak, de akár nehezebb, vörös hússal készült fogások mellett is.
Amíg a krumpli fő, csak süss alufóliában (vagy még jobb, ha egy adag hús mellett) sok-sok gerezd fokhagymát, majd ha elkészült a püré, keverd el a burgonyás-vajas köretben úgy, hogy még egy kicsit darabos maradjon, és rá lehessen harapni az édeskés-fűszeres falatokra.
Az új élelmiszereket csak pár éve fogyasztjuk, mégis egyre több magyar konyhájából kiszorítják a helyi alternatívát.
2 vármegye széllökések, 10 pedig havazás miatt érintett: a hó mennyisége jelentős lehet.