Fenszi hangulat percek alatt: aszaltszilva-leves rummal és sajtcsipsszel

Nem kell ahhoz karácsony, hogy valami különlegeset együnk – valljuk mi. Ezért hoztunk egy klassz, gyors aszatszilva-levest még így a tél végére, ami rövid idő alatt elkészül, és akár a vendégek előtti menőzésre is alkalmas, ha valami gyors és látványos fogást dobnál össze.

Ez a leves klasszul működik egy jó kacsa vagy egy egyszerű fokhagymás sertéssült előtt, amihez már csak egy kevés répát kell párolnod a megmaradt aszalt barackkal, és különleges körettel tálalhatod a főételt.

A körte is jól illik hozzá.
A körte is jól illik hozzá.Dar1930

Hozzávalók 2 személyre

  • 15 deka aszalt szilva
  • 3 cl rum
  • 2 deci tejszín
  • 1 bögre lereszelt trappista sajt
  • 4 deci almalé
  • 0.5 mokkáskanál
  • néhány csepp citromlé
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 0.5 mokkáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel mindössze annyi dolgod lesz, hogy jól összeforralod a hozzávalókat a tejszín nélkül, és a végén egy botmixerrel krémesre pürésíted, majd a tejszínt is hozzáadod. Amikor már nem túl forró, kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd még cukorral, citromlével vagy fahéjjal. A sajtcsipszhez késztíts kis halmokat egy sütőpapírra a reszelt sajtból, süsd pirosra, és hidegen tálald a leves mellé.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek