A hússal (legyen az csirkemell vagy egy-egy nehezebb vörös húsféle) már nem is lesz sok dolgod: elég, ha fokhagymás pácban érleled egy keveset, sózod és borsozod, és megsütöd a megszokott módon. Ha tovább fokoznád az egészet, lecsót kanalazz a hússzeletek alá: ezzel a paprikás krumplipürével a vendégek előtt is klassz, magyaros fogás lesz a végeredmény.
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kiló burgonya
- 0.5 bögre tej
- 2 evőkanál puha vaj
- ízlés szerint só, bors és őrölt kömény
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 4 evőkanál sülthagyma-kocka (2 fej olaj és vaj keverékén puhult vöröshagymával is helyettesítheted)
Elkészítés:
Az egésszel mindössze annyi dolgod lesz, hogy a felkockázott burgonyát vízben megpuhítod, áttöröd krumplinyomón, majd alaposan elkevered a vajjal és a tejjel. Ezek után add hozzá a fűszereket és a hagymát, és már el is készült a klassz, magyaros köret.