Burgonyapüré nagyon magyarosan: füstölt paprikával, köménnyel és sült hagymával

A krumplipürét egy nagy adag vajjal és tejjel akár mindennap ennénk, ezért is jó ötlet, ha van belőle egy-két izgalmas recept is otthon. Ez a magyaros verzió bevethető könnyű halak, de akár nehezebb, vörös hússal készült fogások mellett is.

A hússal (legyen az csirkemell vagy egy-egy nehezebb vörös húsféle) már nem is lesz sok dolgod: elég, ha fokhagymás pácban érleled egy keveset, sózod és borsozod, és megsütöd a megszokott módon. Ha tovább fokoznád az egészet, lecsót kanalazz a hússzeletek alá: ezzel a paprikás krumplipürével a vendégek előtt is klassz, magyaros fogás lesz a végeredmény.

Ez tényleg magyaros.
Ez tényleg magyaros.Photitos2016

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kiló burgonya
  • 0.5 bögre tej
  • 2 evőkanál puha vaj
  • ízlés szerint só, bors és őrölt kömény
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 4 evőkanál sülthagyma-kocka (2 fej olaj és vaj keverékén puhult vöröshagymával is helyettesítheted)
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel mindössze annyi dolgod lesz, hogy a felkockázott burgonyát vízben megpuhítod, áttöröd krumplinyomón, majd alaposan elkevered a vajjal és a tejjel. Ezek után add hozzá a fűszereket és a hagymát, és már el is készült a klassz, magyaros köret. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek