Egyszerű hideg csirkesaláta pestóval és durumtésztával – így lesz nagyon finom egy egészséges ebéd

Ha csak egy tésztasalátát választhatnánk örök életünkre innentől, biztosan ez az olaszos változat nyerne. Pesto, parmezán és friss paradicsomok kerülnek a durumtészta mellé, és az egészből persze hogy egy nagy csokor friss bazsalikom sem maradhat ki.

Hidegen éppen olyan finom, mint melegen, sőt talán még jobb akkor, ha már összeértek az ízek. Ha maradt belőle egy fél adagnyi, szuper vacsorát készíthetsz belőle: töltsd egy tortillalapba egy kevés sajttal és melegítsd, amíg a sajt elolvad a tetején.

Grillezett zöldségekkel gazdagítsd.
Grillezett zöldségekkel gazdagítsd.Joff Lee

Hozzávalók

  • 1 bögre durumpenne
  • 2 szelet csirkemell
  • 1 kisebb üveg pesto
  • 1 bögre összevágott koktélparadicsom
  • 2 nagy evőkanál parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 csokor felaprított bazsalikom
  • 1 kisebb darab felkockázott salátacukkini
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel a tésztát főni lobogó, sós vízben. Sózd, borsozd és kend meg egy kevés olajjal a csirke- és a cukkiniszeleteket, és grillezd meg őket néhány perc alatt. Ha elkészültek és a tészta is langyosra hűlt, forgasd össze a többi hozzávalóval, és szórd meg parmezánnal. Hidegen és melegen is finom. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek