Próbáltad már a görög joghurtot gesztenyével és rumos meggyel?

Ha nem, akkor épp itt az ideje! Pillanatok alatt elkészül, és sokkal izgalmasabb bármelyik boltban kaphatónál. És még azt is tudni fogod, mi van benne.

Egészen más íze lesz a klassz reggeli joghurtodnak, ha egy evőkanál gesztenyemasszával és friss vagy fagyasztott meggyel dobod fel. Ha tovább édesítenéd, gesztenye- vagy akácmézet válassz.

 

Egy kis meggy a tetejére, és tökéletes lesz!
Egy kis meggy a tetejére, és tökéletes lesz!Riou

Hozzávalók 1 személyre

  • 2.5 deci grög joghurt
  • 1 nagy evőkanál cukor, méz vagy édesítő
  • 2 evőkanál (natúr) gesztenyemassza
  • 1 kis marék meggy
  • 1 nagy evőkanál aszalt meggy
  • 1 evőkanál rum (elhagyható)
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Áztasd egy órán át az aszalt meggyet a rumban, majd keverd el a friss vagy fagyasztott meggyel. A joghurtot rétegezd, vagy ha úgy jobban tetszik, dolgozd el a gesztenyével, mézzel, sóval, majd a meggyeket is add hozzá. Tökéletes és gyors hétvégi reggeli vagy tízórai lesz belőle. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek