Az édesburgonya-püré egy kis fahéjjal, gyömbérrel és tejszínnel lesz az igazi

Bármilyen egyszerűen fűszerezett húst vagy rántott zöldséget feldob ez a különlegesen ízesített köret, aminek a tetejére ropogós sülthagyma-kockákat vagy pirított tökmagot is szórhatsz – ezekkel még izgalmasabb és tartalmasabb lesz.

A batáta a burgonyavirágúak rendjébe és a szulákfélék családjába tartozó növényfaj, aminek állítólag fiatal levelei is fogyaszthatók. A rengeteg béta-karotin és C-vitamin mellett értékes ásványi anyagokat tartalmaz: kalcium, vas, magnézium, mangán, kálium, foszfor, nátrium, szelén, réz és cink is található benne, így érdemes minél többet fogyasztanod belőle. 

Sajtcsipsz és egy kevés pirított tökmag is jól illik hozzá.
Sajtcsipsz és egy kevés pirított tökmag is jól illik hozzá.DronG

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kiló édesburgonya
  • 0.5 bögre tejszín
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • ízlés szerint só, bors, gyömbér, fahéj, szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg annyi vízben a felkockázott édesburgonyát, amennyi ellepi, majd krumplinyomóval pürésítsd, és dolgozd el alaposan a többi hozzávalóval. Ha még különlegesebbé tennéd, reszelt sajtból készült sajtcsipsszel tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek