A batáta a burgonyavirágúak rendjébe és a szulákfélék családjába tartozó növényfaj, aminek állítólag fiatal levelei is fogyaszthatók. A rengeteg béta-karotin és C-vitamin mellett értékes ásványi anyagokat tartalmaz: kalcium, vas, magnézium, mangán, kálium, foszfor, nátrium, szelén, réz és cink is található benne, így érdemes minél többet fogyasztanod belőle.
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kiló édesburgonya
- 0.5 bögre tejszín
- 1 nagy evőkanál puha vaj
- ízlés szerint só, bors, gyömbér, fahéj, szerecsendió
Elkészítés:
Főzd meg annyi vízben a felkockázott édesburgonyát, amennyi ellepi, majd krumplinyomóval pürésítsd, és dolgozd el alaposan a többi hozzávalóval. Ha még különlegesebbé tennéd, reszelt sajtból készült sajtcsipsszel tálald.