Ennek az olaszos melegszendvicsnek péksütemény helyett cukkini az alapja

Ez a klassz melegszenya azoknak való, akik egy kicsit spórolni szeretnének a szénhidrátokkal. A gazdag feltét segít abban, hogy ne tűnjön fel, hogy épp nem a friss péksütemény az egésznek az alapja, hanem egy nagy szelet ropogós cukkini, ami legalább ugyanolyan finom tud lenni.

A pestóval, sajttal és paradicsommal az egész egy jó kis olaszos hangulatú fogás lesz, amit akár csípősen is készíthetsz. Ha megvagy vele, szórd meg a tetején az olvadt sajtot egy adag friss snidlinggel!

Még egy kis paradicsom, sajt, és el is készül.
Még egy kis paradicsom, sajt, és el is készül.Fotó: Lena Gadanski

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 nagyobb szelet cukkini
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál pesto
  • 2 darab paradicsom meghámozva, vékonyra szeletelve
  • 15 deka vékonyra vágott mozzarellaszelet
  • 2 evőkanál friss parmezán
  • 1 marék felkockázott szárított paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

Olajozd be és sózd meg egy kissé a cukkiniszeleteket, majd grillezd őket 1-2 percen át.

Ezek után kend meg a pestóval, tedd rá a paradicsomokat és végül a sajtot. Ahogy a sütőben a sajt elolvadt, már el is készült. Olasz fűszerekkel és egy kevés parmezánnal a tetején tálalva a legfinomabb. Ha hiányolod a húst belőle, vékonyra szeletelt, olasz sonkaszeletekkel pakold meg. 

10 cukkinis recept, amit még készítsen el a nyáron!
10 cukkinis recept, amit még készítsen el a nyáron!

Szeretjük a cukkinit, mert olcsó, finom, kiadós és jól fűszerezhető. Összeszedtük a kedvenc receptjeinket, még tart a szezon, próbáljon ki párat!

Tovább »

Még több recept

A rántott cukkini ezzel a csavarral lesz igazán világbajnok

Egy-egy nagyobb szeletből akár vega hamburgert is készíthetsz egy kis paradicsomlekvárral és olvadt bivalymozzarellával.

2020. július26., 06:04

Így használd fel a zakuszkát: melegszendvicsben, kétféle sajttal és friss rukkolával

Nem mintha ne tudnánk kikanalazni egy adag zakuszkát üvegből mindenféle szégyenérzet nélkül, de azért az sem árt neki, ha egy nagy rozskenyér tetején, egy kicsit feltuningolva kerül az asztalra.

2020. augusztus20., 06:04

Klasszikus nyári vegaság: fokhagymás párizsi bundában sült cukkinikarikák

A jó, friss cukkinik rántva is akkor a legfinomabbak, ha nem túl vékonyak és nem áznak az olajban íztelen uborkatrutymókká, hanem amikor még kicsit ress, ropogós a belsejük a puha, fűszeres tésztaréteg alatt.

2020. augusztus23., 06:04

Cukkiniben sült fokhagymás-csicseriborsós tonhal

A cukkiniben isteni a maradék bolognai ragu, az egyszerű, vöröshagymával sült darált hús, de ez a sovány, tonhalas töltelék is, amihez mi most sós vízben eltett tonhalat használtunk, hogy megmutassuk: nehezített pályán is működik a varázslat.

2020. augusztus27., 06:04

Fehérbab-tonhal saláta – egy nagy adag oregánóval lesz igazán egzotikus

Jó kis görögös hangulatú salátát hozunk, amiből annak szezonjában soha nem hagyjuk ki a friss kaprot sem. Még egy fogás, amitől nem kopogtat majd a délutáni kajakóma, mégis estig ellát elég energiával.

március3., 06:00

Könnyű leves olasz hangulatban: bazsalikomos krémleves grillezett cukkinivel

Ha egy nehezebb, tartalmasabb főétel készül ebédre, tökéletes lesz ez a cukkinileves a húsos raguk és grillezett vörös húsok elé.

2020. július24., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.