Ennek az olaszos melegszendvicsnek péksütemény helyett cukkini az alapja

Ez a klassz melegszenya azoknak való, akik egy kicsit spórolni szeretnének a szénhidrátokkal. A gazdag feltét segít abban, hogy ne tűnjön fel, hogy épp nem a friss péksütemény az egésznek az alapja, hanem egy nagy szelet ropogós cukkini, ami legalább ugyanolyan finom tud lenni.

A pestóval, sajttal és paradicsommal az egész egy jó kis olaszos hangulatú fogás lesz, amit akár csípősen is készíthetsz. Ha megvagy vele, szórd meg a tetején az olvadt sajtot egy adag friss snidlinggel!

Még egy kis paradicsom, sajt, és el is készül.
Még egy kis paradicsom, sajt, és el is készül.Lena Gadanski

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyobb szelet cukkini
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál pesto
  • 2 darab paradicsom meghámozva, vékonyra szeletelve
  • 15 deka vékonyra vágott mozzarellaszelet
  • 2 evőkanál friss parmezán
  • 1 marék felkockázott szárított paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

Olajozd be és sózd meg egy kissé a cukkiniszeleteket, majd grillezd őket 1-2 percen át.

Ezek után kend meg a pestóval, tedd rá a paradicsomokat és végül a sajtot. Ahogy a sütőben a sajt elolvadt, már el is készült. Olasz fűszerekkel és egy kevés parmezánnal a tetején tálalva a legfinomabb. Ha hiányolod a húst belőle, vékonyra szeletelt, olasz sonkaszeletekkel pakold meg. 

10 cukkinis recept, amit még készítsen el a nyáron! 10 cukkinis recept, amit még készítsen el a nyáron!

Szeretjük a cukkinit, mert olcsó, finom, kiadós és jól fűszerezhető. Összeszedtük a kedvenc receptjeinket, még tart a szezon, próbáljon ki párat!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Tészta hallal és cukkinivel

Egy nagy adag parmezánt nem érdemes kihagynod a tetejéről, és ha még krémesebbé tennéd, mascarpone és tejföl keverékével lesz rajta legfinomabb a szósz.

2021. június9., 12:52

Parmezános cukkinitócsni - egy nagy adag fokhagymás tejföllel a legfinomabb

Még talán kapható friss, hazai cukkini és ha hozzájutunk, ez a klassz tócsni mindig elkészül belőle. A legfontosabb, hogy ne kerüljön bele túl sok fűszer, ami elnyomná a frissen ráreszelt parmezán és jéghideg, fokhagymás tejföl ízét.

2021. október2., 10:44

Almás-kéksajtos melegszendvics – ötperces különlegesség reggelire vagy vacsorára

Ha te is annyira rajongod az egyszerűen összedobható, mégis különleges ízkombinációkat, amikhez nem kell a világ végéig elzarándokolnod a hozzávalókért, ezt a remek szenyát próbáld ki!

2021. július12., 10:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Citromos-cukkinis tészta pecorinóval – gyors vacsoratipp, ami másnap is finom

Gyors, friss, egészséges és egy kicsit különleges finomság, ami akkor a legjobb, ha egy csokor snidlinget is aprítasz a tetejére. Ha nagyobb adagban készül, az sem baj, mert másnap akár hidegen is eheted, úgy is isteni.

2021. április9., 12:52

Diétás cukkinilasagne – kétféle sajttal dobtuk fel aktuális kedvencünket

Ha már a szénhidrátokat kihagytuk, és pulykahússal készítettük ezt a finomságot, akkor a sajtokból nem engedünk. Egy nagy adag olvadt mozzarellával és parmezánnal dobtuk fel ezt a fogást – utóbbi csak akkor került rá, amikor kivettük a sütőből. Ha van otthon friss bazsalikom, azzal is szórd meg a tetejét.

2021. május15., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek