A tonhalkrém melegszendvicsen is finom – néhány perc alatt összedobod ezt az aszalt paradicsomos változatot!

Ha sós vízben eltett tonhalat választasz, még kalóriákat is spórolsz, miközben egy nagy adag sovány fehérje kerül a szervezetedbe. Tettünk bele egy kevés kapribogyót, és hogy a fogás rettenetes egészségességét ellensúlyozzuk, friss, vajas kalácsra kanalaztuk a krémet.

A felmelegedett szendvicsre szórhatsz egy kevés parmezánt, vagy akár friss uborkakockákat – így lesz még érdekesebb az egész. A forró hal és a ropogós kalács mellett jól fognak esni a hideg, sós uborkafalatok.

A kapribogyót akár a tetejére is szórhatod.
A kapribogyót akár a tetejére is szórhatod.Tim Bieber

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagy szelet kalács
  • 1 darab tonhalkonzerv
  • 4 evőkanál majonéz
  • 4 darab apróra vágott aszalt paradicsom
  • 1 teáskanál kapribogyó
  • 1 bögre lereszelt trappista sajt
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el alaposan a tonhalat a majonézzel és a paradicsommal, majd kanalazd a kalácsok tetejére. Erre mehet a sajt, majd az egész a sütőbe. Addig hagyd benn, amíg a sajt teljesen elolvad és kissé megpirul. Grillezett paradicsomszeletekkel és vörös cheddar-ral dobhatod fel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek