A vegán ételek is lehetnek nagyon finomak: csicseriborsó-saláta fűszeres zabkolbásszal

Klassz, magyaros ízű, és nincs „nyúlkaja” hangulata sem ennek a mézes-mustáros csicseriborsó-salátának, amihez grillen sült zabkolbászok készültek nálunk. Utóbbiak neve kissé bizarr, de ettől eltekintve tökéletes és jó fűszeres, vegán húshelyettesítők, amik otthon is percek alatt összedobhatók.

A kolbászokhoz csak annyi a dolgod, hogy egy kevés forró vízzel a zabpehelyből sűrű zabkását készítesz, majd egy nagy kanál kókuszolajjal elkevered, és ízlés szerint adagolsz hozzá pirospaprikát, sót, borsot és őrölt köményt. Alufóliába csavarva a hűtőben egy óra alatt megdermed, és már szeletelheted is a szendvicsekbe, vagy sütheted szeletenként olajban, és tálalhatod friss kenyérrel és jó sok mustárral.

Friss vagy párolt zöldségekkel tovább tuningolhatod.
Friss vagy párolt zöldségekkel tovább tuningolhatod.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

A salátához:

  • 25 deka főtt csicseriborsó
  • 1 nagy evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb csokor felaprított petrezselyem
  • só és bors ízlés szerint
  • 20 deka zabkolbász
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze a saláta öntetéhez az olajat, mustárt és mézet, majd ízesítsd sóval és borssal. Add hozzá a csicserborsóhoz, majd mehet bele a jól felaprított petrezselyem is. 

A kolbászokat karikázd fel, és kevés olajon süsd meg – ezt tálald a saláta mellé. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek