Vérnarancs-avokádó saláta kecskesajttal és fenyőmaggal – ezt próbáld ki, ha szereted a különlegességeket!

Nem kell megijedned attól, hogy gyümölcsöket használj alapvetően sós salátákban, mert azok pont ezektől a friss, édes-savanykás falatoktól lesznek még izgalmasabbak. Ebben a salátában a krémes és semleges avokádó mellett a sós kecskesajt és a vérnarancsszeletek találkozása a legjobb.

A narancs legfontosabb téli C-vitamin-forrásaink közé kell hogy tartozzon. „A vérnarancs természetes pigmenttartalma miatt kedvező hatással van a szív- és érrendszerre, kontroll alatt tartja a cukorbetegséget, és csökkentheti az elhízást” – mondja róla Cathie Martin, a Norwici John Innes Center kutatócsoportjának vezetője. Egy másik kutatás szerint a hagyományos fajtáktól eltérően a vérnarancs leve képes volt megakadályozni az elhízást a magas zsírtartalmú étrenddel táplált egerekben.

Mi meg még diétázunk, amikor itt a megoldás...

Egy kevés bulgur is elfér alatta.
Egy kevés bulgur is elfér alatta.StephanieFrey

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 darab felszeletelt vérnarancs
  • 1 nagyobb darab felszeletelt avokádó
  • 7 deka kecskesajt
  • 1 marék pirított fenyőmag
  • 2 bögre friss spenótlevél
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 darab citrom leve
  • 1 evőkanál méz
  • só és fehér bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Pucold meg alaposan a vérnarancsot, majd karikázd fel, vágd kisebb szeletekre, és halmozd a spenótlevelekre. Erre mehet az avokádó, a fenyőmag, majd morzsold rá a kecskesajtot is. Tálald az egészet az olajból, citromléből, mézből, sóval, borssal készült öntettel. 

Ha még tartalmasabbá tennéd, egy adag petrezselymes-mentás bulgur tetején tálald.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek