Vérnarancs-avokádó saláta kecskesajttal és fenyőmaggal – ezt próbáld ki, ha szereted a különlegességeket!

Nem kell megijedned attól, hogy gyümölcsöket használj alapvetően sós salátákban, mert azok pont ezektől a friss, édes-savanykás falatoktól lesznek még izgalmasabbak. Ebben a salátában a krémes és semleges avokádó mellett a sós kecskesajt és a vérnarancsszeletek találkozása a legjobb.

A narancs legfontosabb téli C-vitamin-forrásaink közé kell hogy tartozzon. „A vérnarancs természetes pigmenttartalma miatt kedvező hatással van a szív- és érrendszerre, kontroll alatt tartja a cukorbetegséget, és csökkentheti az elhízást” – mondja róla Cathie Martin, a Norwici John Innes Center kutatócsoportjának vezetője. Egy másik kutatás szerint a hagyományos fajtáktól eltérően a vérnarancs leve képes volt megakadályozni az elhízást a magas zsírtartalmú étrenddel táplált egerekben.

Mi meg még diétázunk, amikor itt a megoldás...

Egy kevés bulgur is elfér alatta.
Egy kevés bulgur is elfér alatta.StephanieFrey

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 darab felszeletelt vérnarancs
  • 1 nagyobb darab felszeletelt avokádó
  • 7 deka kecskesajt
  • 1 marék pirított fenyőmag
  • 2 bögre friss spenótlevél
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 darab citrom leve
  • 1 evőkanál méz
  • só és fehér bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Pucold meg alaposan a vérnarancsot, majd karikázd fel, vágd kisebb szeletekre, és halmozd a spenótlevelekre. Erre mehet az avokádó, a fenyőmag, majd morzsold rá a kecskesajtot is. Tálald az egészet az olajból, citromléből, mézből, sóval, borssal készült öntettel. 

Ha még tartalmasabbá tennéd, egy adag petrezselymes-mentás bulgur tetején tálald.

kapcsolódó Tudta, hogy mi volt a narancs és a citrom őse?
Tudta, hogy mi volt a narancs és a citrom őse?

A citrusfélék régi motorosok, és ahhoz képest milyen kevesen voltak, egész szép választék van most már belőlük.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Az édeskés cékla és a kecskesajt remek páros, bebizonyítjuk!

Legyen szó néhány kekszfalatka tetején előételként vagy vendégváróként, esetleg tésztaszószként tálalva, az édeskés cékla a kecskesajttal örök és kikezdhetetlen barátságban van.

szeptember7., 10:24

Gyors, őszi hangulatú céklasaláta

Fehér húsok és akár halak mellett is nagyon finom ez a saláta, aminek ráadásul a színe is gyönyörű lesz. Friss bazsalikommal a tetején még finomabb.

szeptember9., 12:52

Íme a klasszikus káposztasaláta őszi, céklás változatban

A coleslaw hagyományos változatban is remek, de még finomabb céklásan, amivel ráadásul egészségesebb is.

szeptember9., 11:24

Avokádós tonhalsaláta – önmagában és egy wrap belsejében is finom

Csupa egészséges kedvenc együtt: avokádó, tonhal és egy rakás zöldség. Mint ahogy bármelyik, igazán finom alapanyagokból készült ételt, ezt sem kell bonyolítanod és agyonfűszerezned, elég, ha az összes hozzávaló minőségére odafigyelsz.

október1., 10:44

Kímélő hétvégi fogás: sült karaj őszi, kecskesajtos-diós salátában

Ha valami könnyűt ennél annak érdekében, hogy elkerüld az őszi pluszkilókat, keverd kedvenc húsaid egy-egy remek, gazdag salátába. Így az ismerős ízekről sem kell lemondanod, miközben jóval kevesebb kalóriát viszel a szervezetedbe.

október17., 10:24

Ez lesz a kedvenc beledobálós fogásod – csilis bab cipóban, szupergyorsan

Ha ezt elkészíted, már az sem lesz kérdés, mivel egye a család, vagy éppen a vendégek. Próbáld ki most új formában: egy nagy adag hideg tejföllel és frissen szeletelt csípős paprikával a tetején tálalva.

október25., 11:24

Mustra