Vérnarancs-avokádó saláta kecskesajttal és fenyőmaggal – ezt próbáld ki, ha szereted a különlegességeket!

Nem kell megijedned attól, hogy gyümölcsöket használj alapvetően sós salátákban, mert azok pont ezektől a friss, édes-savanykás falatoktól lesznek még izgalmasabbak. Ebben a salátában a krémes és semleges avokádó mellett a sós kecskesajt és a vérnarancsszeletek találkozása a legjobb.

A narancs legfontosabb téli C-vitamin-forrásaink közé kell hogy tartozzon. „A vérnarancs természetes pigmenttartalma miatt kedvező hatással van a szív- és érrendszerre, kontroll alatt tartja a cukorbetegséget, és csökkentheti az elhízást” – mondja róla Cathie Martin, a Norwici John Innes Center kutatócsoportjának vezetője. Egy másik kutatás szerint a hagyományos fajtáktól eltérően a vérnarancs leve képes volt megakadályozni az elhízást a magas zsírtartalmú étrenddel táplált egerekben.

Mi meg még diétázunk, amikor itt a megoldás...

Egy kevés bulgur is elfér alatta.
Egy kevés bulgur is elfér alatta.Fotó: StephanieFrey

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 darab felszeletelt vérnarancs
  • 1 nagyobb darab felszeletelt avokádó
  • 7 deka kecskesajt
  • 1 marék pirított fenyőmag
  • 2 bögre friss spenótlevél
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 darab citrom leve
  • 1 evőkanál méz
  • só és fehér bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Pucold meg alaposan a vérnarancsot, majd karikázd fel, vágd kisebb szeletekre, és halmozd a spenótlevelekre. Erre mehet az avokádó, a fenyőmag, majd morzsold rá a kecskesajtot is. Tálald az egészet az olajból, citromléből, mézből, sóval, borssal készült öntettel. 

Ha még tartalmasabbá tennéd, egy adag petrezselymes-mentás bulgur tetején tálald.

Tudta, hogy mi volt a narancs és a citrom őse?
Tudta, hogy mi volt a narancs és a citrom őse?

A citrusfélék régi motorosok, és ahhoz képest milyen kevesen voltak, egész szép választék van most már belőlük.

Tovább »

Még több recept

Rapid vacsi: olívás-háromsajtos tészta csirkemellel

A bezártságban jó barátaink a száraztészták, amikkel néhány perc alatt dobhatunk össze vacsorát és ebédet, nagyjából végtelen variációban. Ezen héten olyan tésztaételeket hoztunk, amik nem unalmasak, miközben alapanyagaikból mindig van otthon legalább egy kis adag.

április3., 06:04

Szereted a füstölt halat? Ez a gyors, kukoricás makrélasaláta biztosan a kedvenced lesz

Egyik kedvenc vacsoránkat hoztuk el, ami amellett, hogy pillanatok alatt összedobható, még abban is segít, hogy egy kicsit több ómega-3 jusson a szervezetünkbe.

március13., 06:00

Tonhalsaláta naranccsal és zellerrel – alacsony kalóriatartalom mellett is ehetsz finomat

Hogy legyen valami különleges is ebben a fogásban, egy kis narancslekváros-fehérborecetes szósszal dobtuk fel az egészet.

január8., 10:44

Ünnepi előétel finn hangulatban: vérnarancsos füstölt lazac rukkolával és gránátalmás öntettel

Jöhet néhány falat izgalmas saláta előételnek? Könnyű vacsoraként? Ebédre a munkahelyeden?

2019. november21., 12:00

Medvehagymapesto: tésztákon, húsok mellett és salátaöntetként is világbajnok

Ez a pesto igazi dzsóker: készíts belőle minél többet, hogy az egyszerű tészták mellett a pizzán, húsok tetején és a salátára locsolva is megkóstolhasd!

április3., 06:04

Egy adag medvehagymás tojáskrémnél nem is kell egyszerűbb és finomabb vacsora

Csak dobd össze a tojáskrémet ugyanúgy, ahogy szoktad, és tedd még finomabbá egy adag medvehagymával. Ha melegen jobban szereted, egy adag sült hagymával és füstölt sajttal grillezd néhány szelet kenyéren.

április5., 06:00

Mustra