Vérnarancs-avokádó saláta kecskesajttal és fenyőmaggal – ezt próbáld ki, ha szereted a különlegességeket!

Nem kell megijedned attól, hogy gyümölcsöket használj alapvetően sós salátákban, mert azok pont ezektől a friss, édes-savanykás falatoktól lesznek még izgalmasabbak. Ebben a salátában a krémes és semleges avokádó mellett a sós kecskesajt és a vérnarancsszeletek találkozása a legjobb.

A narancs legfontosabb téli C-vitamin-forrásaink közé kell hogy tartozzon. „A vérnarancs természetes pigmenttartalma miatt kedvező hatással van a szív- és érrendszerre, kontroll alatt tartja a cukorbetegséget, és csökkentheti az elhízást” – mondja róla Cathie Martin, a Norwici John Innes Center kutatócsoportjának vezetője. Egy másik kutatás szerint a hagyományos fajtáktól eltérően a vérnarancs leve képes volt megakadályozni az elhízást a magas zsírtartalmú étrenddel táplált egerekben.

Mi meg még diétázunk, amikor itt a megoldás...

Egy kevés bulgur is elfér alatta.
Egy kevés bulgur is elfér alatta.Fotó: StephanieFrey

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 darab felszeletelt vérnarancs
  • 1 nagyobb darab felszeletelt avokádó
  • 7 deka kecskesajt
  • 1 marék pirított fenyőmag
  • 2 bögre friss spenótlevél
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 darab citrom leve
  • 1 evőkanál méz
  • só és fehér bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Pucold meg alaposan a vérnarancsot, majd karikázd fel, vágd kisebb szeletekre, és halmozd a spenótlevelekre. Erre mehet az avokádó, a fenyőmag, majd morzsold rá a kecskesajtot is. Tálald az egészet az olajból, citromléből, mézből, sóval, borssal készült öntettel. 

Ha még tartalmasabbá tennéd, egy adag petrezselymes-mentás bulgur tetején tálald.

Tudta, hogy mi volt a narancs és a citrom őse?
Tudta, hogy mi volt a narancs és a citrom őse?

A citrusfélék régi motorosok, és ahhoz képest milyen kevesen voltak, egész szép választék van most már belőlük.

Tovább »

Még több recept

Kedvenc sültjeid ezzel az indiai salátával még finomabbak lesznek

Ha valami könnyűt ennél indiai hangulatban, dobd össze ezt a gyors salátát, nem fogod megbánni. Grillezett sajt és joghurtos mézben pihentetett csirke mellett a legfinomabb.

2020. november1., 06:08

A fokhagymás bulgurgolyók pitában és paradicsomszósszal is finomak

Univerzálisan felhasználhatók ezek a klassz bulgurfasírtok, amiket összedobni akkor is remek döntés, ha maradt egy nagy tányér köret ebédről, és nem szeretnéd kidobni a megmaradt adagot.

január14., 06:04

Ezt a joghurtos-mandarinos pohárkrémet a diétád alatt is bátran fogyaszthatod

Még fenszibb változatban egy-egy kis adag sós-mézes mandulával szórd meg a tetejét ezeknek a klassz, gyors pohárkrémeknek, amikben a gyümölcsöt tavasszal eperrel, nyáron sárgadinnyével is helyettesítheted.

január16., 06:04

Ez a meleg tonhalsaláta a tél legnépszerűbb fűszereivel a legfinomabb

A majonézes öntetet egy kevés téli fűszerrel dobtuk fel, és ha kipróbálod, látni fogod, hogy a mézeskalács-hangulat nemcsak a süteményeknek áll jó.

január9., 06:04

Füstöltmakréla-saláta bulgurral – percek alatt izgalmas vacsorát készíthetsz

A zöldhagyma zöldje, a zeller és a paradicsom klasszul feldobják ezt a salátát, amit magyaros hangulatban köménnyel, fokhagymával és paprikával készíts, mexikói változatban egy nagy adag csilivel, lime-héjjal és friss avokádóval tálalj.

január15., 06:04

Articsóka-vérnarancs saláta – sovány húsok mellett a legfinomabb

Egy kevés narancsszörppel készült a mellé kínált majonézes öntet, így izgalmas és gyors vacsorát dobhatsz össze alig fél óra alatt. Egy nagy szelet pirított kaláccsal érdemes tálalnod.

január10., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.