Jöhet egy jó kis olasz vacsora szénhidrátok nélkül? Próbáld ki a portobello pizzákat!

Ha szereted a gombát és az olasz ételeket, imádni fogod ezt a fogást. Az alapokat mindenfélével megpakolhatod, amit egyébként a pizzára tennél: mehet rá szalámi, tonhal, sonka, sajt és paradicsomszósz is, a lényeg a sok olasz fűszer és a még több sajt.

Ebben a receptben portobello gombát használunk, ami a mérete miatt praktikus, de végül is minden gombafajta jó, amiről úgy látod, hogy meg tudod tölteni. A porobellóról úgy tartják, hogy a vegetáriánusok és a húskedvelők számára is egy remek, ízletes helyettesítője lehet a húsoknak. Ez a fajta egyébként nem egy különlegesség: a hagyományos barna csiperkegomba nagy méretű változata. Népszerűségét részben menő nevének köszönheti, amit a nyolcvanas évek lején kezdtek használni kicsit marketingfogásként annak érdekében, hogy a hatalmas, szokatlan külsejű gombát népszerűbbé tegyék.

Parmezánnal és bazsalikommal tálald.
Parmezánnal és bazsalikommal tálald.Zolotaosen

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 darab portobello gombafej
  • 3 evőkanál oílvaolaj
  • 4 darab felkarikázott koktélparadicsom
  • 15 deka felkarikázott mozzarella
  • 6 teáskanál finomra reszelt parmezán sajt
  • a tálaláshoz friss bazsalikon
  • 6 nagy evőkanál paradicsomszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só és bors
  • 0.5 fej apróra vágott vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

Ha nem kész pizzaszószt használsz, futtasd meg egy evőkanál olajon a fokhagymákat és egy kisebb vöröshagyma felét. Add hozzá a paradicsomszószt, sózd és borsozd, majd ha néhány perc alatt összefőtt, ezt kanalazd a kissé beolajozott, sózott és borsozott gombafejekre.

Erre jöhet a sajt, a szalámi, a paradicsomkarikák, majd ha úgy 15 perc alatt megsült, tálalás előtt mehet a tetejére a friss bazsalikom és a parmezán is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek