Ebben a receptben portobello gombát használunk, ami a mérete miatt praktikus, de végül is minden gombafajta jó, amiről úgy látod, hogy meg tudod tölteni. A porobellóról úgy tartják, hogy a vegetáriánusok és a húskedvelők számára is egy remek, ízletes helyettesítője lehet a húsoknak. Ez a fajta egyébként nem egy különlegesség: a hagyományos barna csiperkegomba nagy méretű változata. Népszerűségét részben menő nevének köszönheti, amit a nyolcvanas évek lején kezdtek használni kicsit marketingfogásként annak érdekében, hogy a hatalmas, szokatlan külsejű gombát népszerűbbé tegyék.
Hozzávalók 2 személyre
- 6 darab portobello gombafej
- 3 evőkanál oílvaolaj
- 4 darab felkarikázott koktélparadicsom
- 15 deka felkarikázott mozzarella
- 6 teáskanál finomra reszelt parmezán sajt
- a tálaláshoz friss bazsalikon
- 6 nagy evőkanál paradicsomszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só és bors
- 0.5 fej apróra vágott vöröshagyma
Elkészítés:
Ha nem kész pizzaszószt használsz, futtasd meg egy evőkanál olajon a fokhagymákat és egy kisebb vöröshagyma felét. Add hozzá a paradicsomszószt, sózd és borsozd, majd ha néhány perc alatt összefőtt, ezt kanalazd a kissé beolajozott, sózott és borsozott gombafejekre.
Erre jöhet a sajt, a szalámi, a paradicsomkarikák, majd ha úgy 15 perc alatt megsült, tálalás előtt mehet a tetejére a friss bazsalikom és a parmezán is.