Gyömbérrel és mézzel grillezett lazac – néhány perc alatt elkészül ez az egészséges különlegesség

Egy nagy adag friss spenót, narancsszeletek és egy kis mézes-fehérborecetes öntet elég ahhoz, hogy egy tökéletes köretet kapjon ez a néhány perces fogás. Ha már unod fokhagymával és vajjal, kóstold meg ebben a különleges, fűszeres változatban a lazacot.

Mostanra számos vizsgálat igazolta, hogy a halak húsa véd a koszorúér-betegség kialakulása ellen, és jelentősen késleltetheti az érelmeszesedés kifejlődését is a benne lévő többszörösen telítetlen zsírsavaknak köszönhetően. És ez még nem minden: a lazac húsa kiváló forrása a minőségi fehérjéknek, vitaminoknak és ásványi anyagoknak, beleértve a káliumot, szelént és a B12-vitamint is.

Mindenféle tengeri halhoz illik ez a máz.
Mindenféle tengeri halhoz illik ez a máz.Tatiana Atamaniuk

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 darab bőr nélküli lazacszelet
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kisebb darab gyömbér
  • só és fehér bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb darab friss gyömbér
  • 1 fél citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

Reszelj le a gyömbérből egy fél mokkáskanálnyit, keverd össze a mézzel, olajjal, sóval, fehér borssal és citromlével. Kend meg vele a halszeleteket, majd pihentesd legalább 20 percen át. Ezek után tedd a grillre, vagy forró vajban süsd néhány percig mindkét oldalát – vastagságtól függően 6-9, majd fordítás után 1-2 percet kapjanak. 

Narancsszeletekkel és párolt, sáfrányos rizzsel tálald.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek