Míg a hagyományos búzaliszt szénhidráttartalma 70-nél is több tízdekánként, az ebben a receptben felhasznált mandulaliszté alig 17. Mivel a receptben csak egy nagyon kevés hagyományos liszt és egy kis adag cukor van, így a hagyományoshoz képest alig harmadára csökkented így a kenyered szénhidráttartalmát. Az egészhez sokat mérned sem kell, egy egyszerű evőkanál is elég lesz a szükséges mennyiségek porciózásához.
Hozzávalók 10 szelethez
- 1 kisebb darab cukkini
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 kávéskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 10 púpozott evőkanál mandulaliszt
- 5 nagy evőkanál búzaliszt
- 4 evőkanál sülthagyma-kocka (a házi és a bolti változat is jó)
- 0.5 mokkáskanál őrölt kömény
- 1 zacskó sütőpor
- 2 evőkanál búzakorpa
Elkészítés:
Dolgozz el egy aprítógépben egy közepes cukkinit krémesre egy evőkanál kókuszolajjal, egy mokkáskanál sóval, egy evőkanál cukorral és a sütőporral. Ezek után mehet hozzá a kétféle liszt és a búzakorpa. A sülthagyma-kockákból 4 evőkanálnyit adj hozzá, az őrölt köményből elég lesz egy fél mokkáskanál.
Keverés után süsd készre előmelegített sütőben, 165 fokon, legalább 55 perc alatt. Hidegen már könnyen szeletelhető lesz.
Mandulaszeletekkel, napraforgómaggal, szárított paradicsommal dobhatod fel.