Gyors és egészséges vörösbabcurry – hússal és anélkül is sikere lesz

Még egy olyan fogás, amit ha kifejezetten egészségesen készítenél, akkor elhagyható belőle a hús, ha pedig épp csalónapot tartasz, egy-két kolbászkocka, bacon vagy akár a sovány szárnyashús is jól áll neki. Ez az egyszerű ragu mindegyik változatában percek alatt elkészül.

A vörösbabban sok az antioxidáns és az ómega-3 zsírsav, mellette tele van thiaminnal, ami kutatások szerint gátolja az Alzheimer-kór kialakulását. Lassan szívódik fel, így sokáig érzed majd magad jóllakottnak tőle, 10 dekájában ráadásul csak 127 kalória van. Ez a babféle a növényi eredetű fehérjék legjobb forrásai közé tartozik.

Egy adag rizs tökéletes mellé.
Egy adag rizs tökéletes mellé.Ravsky

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka főtt vörösbab
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 4 darab fokhagymagerezd
  • 1 kisebb doboz paradicsompüré (legalább egy deci)
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 teáskanál garam masala fűszerkeverék (vagy római kömény, kardamom, szegfűszeg és szerecsendió)
  • 2 nagyobb darab friss meghámozott paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 teáskanál vaj vagy ghee
  • 1 kisebb darab felkockázott padlizsán (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró zsiradékra a felaprított hagymákat és az apróra vágott padlizsánt, majd ha kis lángon puhultak 5-10 percen át, add hozzá a babot is. Keverj rajta néhányat, majd mehet hozzá a paradicsompüré, és ha az túl sűrű, akkor egy kevés alaplé vagy víz is kerüljön bele. 

Fűszerezd a keveréket, adj neki fedő alatt, kis lágon még legalább 10 percet, majd tálalás előtt add hozzá a petrezselymet és a paradicsomot. Párolt rizzsel és egy kanál hideg joghurttal a tetején tálald. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek