A quesadilla talán a melegszendvicshez hasonlít leginkább, amit hazájában, Mexikóban húsos vagy zöldséges töltelékkel, sajttal gazdagon megpakolva tálalnak. Nálunk a hagyományosnál könnyebb, lassan felszívódó változatban készült.
Hozzávalók 2 személyre
- 4 darab teljes kiőrlésű tortillalap
- 25 deka főtt vesebab
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 4 darab összevágott fokhagymagerezd
- ízlés szerint só, bors, füstöltpaprika-por, őrölt kömény
- 1 kisebb csokor felaprított friss petrezselyem
- 1 darab felszeletelt avokádó
- 0.5 lime leve
- 1 nagyobb darab felkockázott paradicsom
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 2 evőkanál jalapenopaprika-karika
- 1 bögre reszelt gouda sajt
- 10 deka főtt kukorica
Elkészítés:
Dobd a forró zsiradékra a vöröshagymát, majd 5 perc után add hozzá a fokhagymát és a babot is. Melegítsd fel, majd ízesítsd sóval, borssal, paprikával és köménnyel, és add hozzá a paradicsompürét is. Néhány perc után vedd le a tűzről. Ha szeretnéd egyszerűbben eloszlatni a lapokon, pürésítheted is a fűszeres babot.
Szeleteld fel az avokádót, locsold meg a lime levével, majd sózd és borsozd. Pakolj minden hozzávalóból a tortillalapra, majd helyezz a tetejére egy másikat. Süsd egy kevés olajon, kis lángon a serpenyőben, amíg a sajt elolvad, majd fordíts rajta egyet, és ha a másik oldala is elkészült, cikkekre vágva tálald.