A csicseriborsó magas fehérje- és rosttartalommal rendelkezik, ami segít abban, hogy a fogyasztása utáni étekezéseink jóval visszafogottabbak legyenek. Nagyszerű növényi eredetű fehérjeforrás, ami jól jöhet azoknak is, akik igyekeznek kerülni az állati eredetű hozzávalókat. Ebben a salátában tökéletes harmóniában vannak a sós falatok az édeskés mazsolával és egy kevés fehérborecettel. A friss petrezselyemtől pedig az egész visszavonhatatlanul tökéletes köret lesz.
Hozzávalók 2 személyre
- 25 deka főtt csicseriborsó (konzerv is lehet)
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 0.5 bögre mazsola
- 2 evőkanál fehérborecet (citromlével is helyettesítheted)
- 1 evőkanál méz
- 2 evőkanál olívaolaj
- cayenne-bors, só és bors
Elkészítés:
Sózd és borsozd a csicseriborsót, majd add hozzá az olajat, az ecetet és a mézet. Ezek után keverd el benne a mazsolát és a friss, apróra vágott petrezselymet, és már tálalhatod is. Ha még pikánsabbá tennéd, a csípős Cayenne-borssal, fahéjjal és egy kevés őrölt köménnyel ízesítsd.
Egy egyszerű fasírtot is feldob, de könnyen készíthetsz belőle finom, vega főételt is egy adag forró, sült édesburgonyával vagy frissen készült házi tagliatellével.