A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret!

Egy adag mazsola, friss petrezselyem és fehérborecet elég ahhoz, hogy a nem túl markáns ízű csicseriborsóból különleges köret legyen. Töltheted tortillalapokba, feldobhatod csirkemellcsíkokkal, de egy adag köfte is jól áll ennek a fogásnak. Ne ijedj meg a mazsolától, szuper helye lesz a sós csicseriborsó-falatok és a savanykás öntet mellett.

A csicseriborsó magas fehérje- és rosttartalommal rendelkezik, ami segít abban, hogy a fogyasztása utáni étekezéseink jóval visszafogottabbak legyenek. Nagyszerű növényi eredetű fehérjeforrás, ami jól jöhet azoknak is, akik igyekeznek kerülni az állati eredetű hozzávalókat. Ebben a salátában tökéletes harmóniában vannak a sós falatok az édeskés mazsolával és egy kevés fehérborecettel. A friss petrezselyemtől pedig az egész visszavonhatatlanul tökéletes köret lesz. 

Imádjuk!
Imádjuk!Mizina

Hozzávalók 2 személyre

  • 25 deka főtt csicseriborsó (konzerv is lehet)
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 0.5 bögre mazsola
  • 2 evőkanál fehérborecet (citromlével is helyettesítheted)
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • cayenne-bors, só és bors
Recept idők

Elkészítés:

Sózd és borsozd a csicseriborsót, majd add hozzá az olajat, az ecetet és a mézet. Ezek után keverd el benne a mazsolát és a friss, apróra vágott petrezselymet, és már tálalhatod is. Ha még pikánsabbá tennéd, a csípős Cayenne-borssal, fahéjjal és egy kevés őrölt köménnyel ízesítsd. 

Egy egyszerű fasírtot is feldob, de könnyen készíthetsz belőle finom, vega főételt is egy adag forró, sült édesburgonyával vagy frissen készült házi tagliatellével. 

kapcsolódó Ezek az ételek a székrekedés természetes ellenszerei
Ezek az ételek a székrekedés természetes ellenszerei

Málna, körte, articsóka, egyre megy: mindben jelentős mennyiségű élelmi rost található, amire szükség van a rendszeres székeléshez.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ha csak egy gyors, vega szendvicset ennél, készíts pitákat fűszeres csicseriborsóval!

Nem érdemes lebecsülnünk a csicseriborsót: fűszeresen, egy kevés hideg joghurttal tökéletes a házi piták közepén.

2020. augusztus13., 06:00

Ez a fűszeres karfiolsaláta langyosan a legfinomabb

Ne csak rántva és levesnek készítsd a karfiolt, ebben a fűszeres salátában bármelyik natúr hússzelet mellett tökéletes köret lehet belőle.

2020. október2., 06:04

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Készítsd el ezt a melegen és hidegen is tálalható salátát kolbászból és csicseriborsóból

Jól illik hozzá a zeller, a fekete olíva, a petrezselyem, és ha szereted az érdekességeket, egy kevés keleti hangulatú fahéj, szerecsendió és római kömény is.

2020. június17., 06:04

Füstös csicseriborsó – remek vendégváró és tévénéző snack

Egy konzerv-csicseriborsó kell csak hozzá, és máris valami egészségesebbet, laktatóbbat és lassabban felszívódót eszel, mintha egy zacskó csipszet választottál volna.

2021. szeptember10., 10:24

Jöhet egy izgalmas Buddha-tál? Heti kedvencünk édesburgonyával és csicseriborsóval készült

Ez alkalommal két kedvencünk, a csicseriborsó és az édesburgonya került a Buddha-tálra, néhány olyan extrával és fűszerrel, amiktől az egész még finomabb lesz.

2020. június19., 06:04

Mustra