A csicseriborsó magas fehérje- és rosttartalommal rendelkezik, ami segít abban, hogy a fogyasztása utáni étekezéseink jóval visszafogottabbak legyenek. Nagyszerű növényi eredetű fehérjeforrás, ami jól jöhet azoknak is, akik igyekeznek kerülni az állati eredetű hozzávalókat. Ebben a salátában tökéletes harmóniában vannak a sós falatok az édeskés mazsolával és egy kevés fehérborecettel. A friss petrezselyemtől pedig az egész visszavonhatatlanul tökéletes köret lesz.
Hozzávalók 2 személyre
- 25 deka főtt csicseriborsó (konzerv is lehet)
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 0.5 bögre mazsola
- 2 evőkanál fehérborecet (citromlével is helyettesítheted)
- 1 evőkanál méz
- 2 evőkanál olívaolaj
- cayenne-bors, só és bors
Elkészítés:
Sózd és borsozd a csicseriborsót, majd add hozzá az olajat, az ecetet és a mézet. Ezek után keverd el benne a mazsolát és a friss, apróra vágott petrezselymet, és már tálalhatod is. Ha még pikánsabbá tennéd, a csípős Cayenne-borssal, fahéjjal és egy kevés őrölt köménnyel ízesítsd.
Egy egyszerű fasírtot is feldob, de könnyen készíthetsz belőle finom, vega főételt is egy adag forró, sült édesburgonyával vagy frissen készült házi tagliatellével.
Málna, körte, articsóka, egyre megy: mindben jelentős mennyiségű élelmi rost található, amire szükség van a rendszeres székeléshez.
Tovább olvasom