Óvatos duhajkodás: mangós csirke bulgurral és mézes mandulával

Elsőre úgy néz ki, mint egy elegáns ünnepi lakoma, pedig csak arról van szó, hogy valaki a kissé túl egyszerű csirke-bulgur kombó fogyasztása miatt érzett elkeseredésében olyan összetevőket adott hozzá, amik az egészet sokkal érdekesebbé, sokkal finomabbá tették úgy, hogy közben még bőven egészséges maradt.

A bulgur azért tökéletes köret, mert íze a rizséhez hasonlóan nem túl markáns, ám annál sokkal hamarabb elkészül, és lassabban szívódik fel. Ha épp nincs otthon magngócsatni a recepthez, vágj kockákra egy gyümölcsöt és egy kaliforniai paprikát, majd egy kevés vajon, mézzel, fehérborecettel, sóval és fehér borssal készíts belőle különleges ragut a hús mellé. 

Frissen is készülhet a mangós ragu.
Frissen is készülhet a mangós ragu.laperla_foto

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka csirkemell
  • 1 bögre bulgur
  • 2 bögre alaplé
  • 1 csokor felaprított petrezselyem
  • 2 evőkanál mangócsatni
  • 1 nagy evőkanál méz
  • 1 mokkáskanál cayenne-bors
  • 2 evőkanál pirított mandulaszelet
  • néhány csepp citromlé
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csokor felaprított snidling (elhagyható)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • 1 bögre spenótlevél
Recept idők

Elkészítés:

Forrald fel az alaplevet, keverd benne néhány percig a bulgurt, és tedd félre 20 percre lefedve, hogy megpuhuljon. Ha elkészült, add hozzá a felaprított snidlinget, a friss spenótot és petrezselymet, így már el is készült a köreted. 

Keverd össze a mézet a citromlével, a Cayenne-borssal és egy kevés szójaszósszal.

Süsd ki a megsózott, megborsozott csirkemelleket a forró zsiradékok keverékén, majd kend meg a mézes mázzal. Tálald a mangócsatnival és a pirított mandulaszeletekkel a tetején. Szuper izgalmas változata a csirkés bulgurnak, amit akár csirkecombokból is elkészíthetsz. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek