A bulgur azért tökéletes köret, mert íze a rizséhez hasonlóan nem túl markáns, ám annál sokkal hamarabb elkészül, és lassabban szívódik fel. Ha épp nincs otthon magngócsatni a recepthez, vágj kockákra egy gyümölcsöt és egy kaliforniai paprikát, majd egy kevés vajon, mézzel, fehérborecettel, sóval és fehér borssal készíts belőle különleges ragut a hús mellé.
Hozzávalók 2 személyre
- 40 deka csirkemell
- 1 bögre bulgur
- 2 bögre alaplé
- 1 csokor felaprított petrezselyem
- 2 evőkanál mangócsatni
- 1 nagy evőkanál méz
- 1 mokkáskanál cayenne-bors
- 2 evőkanál pirított mandulaszelet
- néhány csepp citromlé
- 1 evőkanál vaj
- 1 csokor felaprított snidling (elhagyható)
- 2 evőkanál olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál szójaszósz
- 1 bögre spenótlevél
Elkészítés:
Forrald fel az alaplevet, keverd benne néhány percig a bulgurt, és tedd félre 20 percre lefedve, hogy megpuhuljon. Ha elkészült, add hozzá a felaprított snidlinget, a friss spenótot és petrezselymet, így már el is készült a köreted.
Keverd össze a mézet a citromlével, a Cayenne-borssal és egy kevés szójaszósszal.
Süsd ki a megsózott, megborsozott csirkemelleket a forró zsiradékok keverékén, majd kend meg a mézes mázzal. Tálald a mangócsatnival és a pirított mandulaszeletekkel a tetején. Szuper izgalmas változata a csirkés bulgurnak, amit akár csirkecombokból is elkészíthetsz.