És ha már a csirkehúsnál tartunk, tanuljunk is valamit: az effajta húsoknál minőségi osztálybesorolás alapján A és B minőség különíthető el. Elsősorban jó fejlettségű, telt izomzatú – minél több húsos részt – és kellő zsírréteget tartalmazó részeket kell a csirkének tartalmaznia ahhoz, hogy a jobbak közé kerüljön. Mi grilleztük a csirkét, hogy ne érje szó a ház elejét a panír miatt. Egy kis vegyes borssal ízesített cukknitészta tökéletes, diétás kísérő lehet mellette.
Hozzávalók 2 személyre
- 40 deka csirkemellfilé
- 1 evőkanál puha vaj
- 10 deka finomra reszelt parmezán sajt
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
- 1 csokor friss bazsalikom és oregánó (összesen)
- 2 doboz paradicsomkonzerv
- 20 deka felszeletelt mozzarella
Elkészítés:
Egy kissé vajazd meg a csirkehúsokat, majd sózd és borsozd, és tedd a kontaktgrillbe őket.
Néhány percig süljenek, addig öntsd a paradicsomkonzerveket egy kisebb jénaiba, vágd össze a paradicsomdarabokat, sózd és borsozd a keveréket. Erre jönnek majd az elkészült csirkeszeletek, amikre kanalazz egy kevés paradicsomot, utána mehetnek rá a mozzarellaszeletek is. Csak annyi ideig süsd ezek után, amíg a mozzarella elolvad, majd tálalás előtt add hozzá a parmezánt és a friss fűszereket.