Egyszerű és nagyon finom: ilyen a tökéletes parmezános csirke

Nem véletlenül népszerű a világ több országában ez a parmezános, csirkés fogás. Teljesen jól eltelít, szénhidrátban szegény, és az olasz konyhát idézi – naná, hogy megkerestük a legegyszerűbb és legfinomabb receptjét!

És ha már a csirkehúsnál tartunk, tanuljunk is valamit: az effajta húsoknál minőségi osztálybesorolás alapján A és B minőség különíthető el. Elsősorban jó fejlettségű, telt izomzatú – minél több húsos részt – és kellő zsírréteget tartalmazó részeket kell a csirkének tartalmaznia ahhoz, hogy a jobbak közé kerüljön. Mi grilleztük a csirkét, hogy ne érje szó a ház elejét a panír miatt. Egy kis vegyes borssal ízesített cukknitészta tökéletes, diétás kísérő lehet mellette. 

Ha grillezett csirkével készíted, kalóriákat spórolsz.
Ha grillezett csirkével készíted, kalóriákat spórolsz.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka csirkemellfilé
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 10 deka finomra reszelt parmezán sajt
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 csokor friss bazsalikom és oregánó (összesen)
  • 2 doboz paradicsomkonzerv
  • 20 deka felszeletelt mozzarella
Recept idők

Elkészítés:

Egy kissé vajazd meg a csirkehúsokat, majd sózd és borsozd, és tedd a kontaktgrillbe őket.  

Néhány percig süljenek, addig öntsd a paradicsomkonzerveket egy kisebb jénaiba, vágd össze a paradicsomdarabokat, sózd és borsozd a keveréket. Erre jönnek majd az elkészült csirkeszeletek, amikre kanalazz egy kevés paradicsomot, utána mehetnek rá a mozzarellaszeletek is. Csak annyi ideig süsd ezek után, amíg a mozzarella elolvad, majd tálalás előtt add hozzá a parmezánt és a friss fűszereket. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek