A bulgur rostokban gazdag, ami nemcsak az emésztést segíti, de vércukor- vagy koleszterinproblémák esetén is előnyös. Glikémiás indexe alacsony, így cukorbetegeknek és diétázóknak is ajánlott. Római kömény, fekete bors, koriander, szegfűszeg, szerecsendió, fahéj, kardamom – ezek mind tökéletesen illenek ehhez a fogáshoz.
Hozzávalók 2 személyre
Az alaphoz
- 1 bögre bulgur
- 2 bögre alaplé
- 1 kisebb fej karfiol
- 3 evőkanál olívaolaj
Az öntethez
- 1 evőkanál fehérborecet
- 1 evőkanál méz
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 kis kanál só
- ízlés szerint római kömény, fekete bors, koriander, szegfűszeg, szerecsendió, fahéj
Elkészítés:
Forrald fel az alaplét, öntsd bele a bulgurt, keverj rajta néhányat, és tedd félre, hogy fedő alatt úgy 20 perc alatt megpuhuljon.
Szedd kis rózsáira a karfiolt, olajozd meg egy kicsit, és süsd puhára a sütőben a karfioldarabok méretétől függően 20-40 perc alatt. Amikor a bulgur és karfiol is megpuhult, keverd össze az öntet hozzávalóit, majd forgasd össze a zöldséggel és a búzatörettel. Ha még izgalmasabbá tennéd, főtt csicseriborsóval, mazsolával, friss mentával vagy egy adag füstöltpaprika-porral dobd fel.