Céklás bulgur kecskesajttal – köretként és salátának is tökéletes

A bulgurt nemcsak azért imádjuk, mert egy egészséges, lassan felszívódó szénhidrát, hanem mert annyi minden elkészíthető belőle, és még akkor is variálhatod, miután ízesítetted. A világ egyik legegyszerűbben összedobható finomsága ez a céklás-kecskesajtos változat, amit köretként és salátaként is elkészíthetsz. Mutatjuk, hogyan!

Ha a céklás alap elkészült, morzsolj rá egy adag pikáns kecskesajtot – ennyi a kötelező kör. Ha könnyű salátaként fogyasztanád, mehet hozzá apróra vágott kaliforniai paprika, koktélparadicsom és rukkolaszálak, ha pedig köret lesz belőle, grillezz mellé néhány szelet halat vagy csirkét.

Ilyen izgalmas köret mellett már azon sem kell gondolkodnod, mivel dobd fel a néha már elég unalmas csirkehúst. Süss mellette néhány gerezd fokhagymát, vagy szórd meg egy kevés füstölt paprikával, és már is készültél. 

Most jön a kecskesajt.
Most jön a kecskesajt.martinrlee

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre bulgur
  • 10 deka kecskesajt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 fél mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 kisebb csokor felaprított snidling
  • 3 nagyobb fej főtt cékla
  • 2 bögre zöldségalaplé
Recept idők

Elkészítés:

Keverd néhány percig a  bulgurt a forró olajon, majd az alaplében főzd 5-10 percen át, és közben add hozzá a fűszereket is. Ezek után lefedve hagyd puhulni még legalább ugyanennyit, közben reszeld le a céklát, és ha a bugur megfőtt, keverd el benne. A tetejét szórd meg kecskesajttal és a snidlinggel, és ha van otthon pisztácia, abból is szórj egy keveset rá.

Bulgursaláta 15 alatt Bulgursaláta 15 alatt

A bulgurból készült salátát eheted magában vagy köretnek. Jól fogsz tőle lakni és biztosan eszel belőle még. Néha nem árt egy kis változatosság.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Céklás hummusz fahéjjal és szegfűszeggel

Még egy céklás hummuszt hoztunk az őszi napokra, most egy kicsit édes változatban, barna cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel bolondítottuk meg. Ez a verzió remek uborka és zellerszár mellé, de egy kis joghurttal és olajjal tökéletes salátaöntet válhat belőle.

2021. szeptember6., 12:52

Sajtos-mascarponés burgonya tárkonnyal és citrommal

A hagyományos burgonyaköret is lehet jóval finomabb a megszokottnál akkor, ha egy kis adag krémes mascarponét és egy-két izgalmas fűszert is hozzáadsz. Fehér húsok mellett a legtökéletesebb.

2021. szeptember25., 10:24

Ez az egyszerű avokádó-cékla saláta tökéletes őszi köret lesz

Az avokádótól krémes, a céklától különleges ez a remek saláta, és naná, hogy mivel ősz van, egy kevés friss zöld alma és ropogós, pirított dió sem maradt ki belőle.

2021. szeptember26., 12:52

Mediterrán sült zöldségek halloumival - egy nagy adag tzatziki mellett tálald!

Amikor elkészültek a zöldségek ne felejtsd el többféle olívabogyóval gazdagítani és egy kevés citromhéjat is reszelni rá, így lesz tökéletes mediterrán köret ez az egyszerű, burgonyás fogás.

2021. augusztus24., 10:24

Ez a zöldségkebab zöldborsós-mustáros mártogatóssal lesz a legfinomabb

Mutatós köret, ami tökéletes arra az esetre is, ha vendégeket vársz. Sokkal szebb, mint egy adag párolt zöldség, pedig lényegében erről van szó. Ha egy kevés sajtkrémbe keversz sült hagymát, mustárt, majd sóval és zöld borssal ízesíted, tökéletes mártogatóst készítettél a zöldségek mellé.

2021. szeptember24., 11:24

Íme a klasszikus káposztasaláta őszi, céklás változatban

A coleslaw hagyományos változatban is remek, de még finomabb céklásan, amivel ráadásul egészségesebb is.

2021. szeptember9., 11:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek