Télen a legfinomabb: meleg, csilis narancsleves mézeskalácsmorzsával és sült gesztenyével

Ezt az egyszerű narancslevest kezdőként is bevállalhatod, mert a keverésen kívül nem sok dolgod lesz vele. Ha tartalmasabbá és izgalmasabbá tennéd, kínálj mellé egy kis ünnepekről maradt mézeskalács- vagy kekszmorzsát és egy nagy adag, natúr sült gesztenyét.

Azért szuper ez a leves, mert sokféleképpen feldobhatod – jól áll neki a sütőtök, a répa, a tejszín, a magvak, az aszalt gyümölcsök, a habgaluska és akár egy adag natúr csirkehús is. Érdemes hidegen tálalnod úgy, hogy minden, amit a tetejére halmozol, langyos legyen, így az egész fogás még érdekesebb lesz. Kiváló akár egy-egy tartalmasabb, kacsából készült főétel előtt is, de a sok langyos gesztenyével akár egy könnyű vacsora is lehet belőle. 

Cayenne-bors helyett csiliszószt is használhatsz.
Cayenne-bors helyett csiliszószt is használhatsz.Gelner Tivadar

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 liter narancslé
  • 2 deci tejszín
  • 1 nagy evőkanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • ízlés szerint cukor vagy édesítő
  • 1 mokkáskanál
  • 1 bögre durvára tört sült gesztenye
  • 1 mokkáskanál cayenne-bors
  • 4 darab összetört mézeskalács
Recept idők

Elkészítés:

Forrald fel a narancslevet a cukorral, add hozzá a sót, és amíg melegszik, a tejszínt keverd el a keményítővel. Ha már elég forró a narancslé, sűrítsd be a tejszínes keverékkel, majd add hozzá a vaníliát és a csilit is. Tálald a mézeskalácsmorzsával és a langyos, sült gesztenyékkel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek