Azért szuper ez a leves, mert sokféleképpen feldobhatod – jól áll neki a sütőtök, a répa, a tejszín, a magvak, az aszalt gyümölcsök, a habgaluska és akár egy adag natúr csirkehús is. Érdemes hidegen tálalnod úgy, hogy minden, amit a tetejére halmozol, langyos legyen, így az egész fogás még érdekesebb lesz. Kiváló akár egy-egy tartalmasabb, kacsából készült főétel előtt is, de a sok langyos gesztenyével akár egy könnyű vacsora is lehet belőle.
Hozzávalók 4 személyre
- 1 liter narancslé
- 2 deci tejszín
- 1 nagy evőkanál étkezési keményítő
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- ízlés szerint cukor vagy édesítő
- 1 mokkáskanál só
- 1 bögre durvára tört sült gesztenye
- 1 mokkáskanál cayenne-bors
- 4 darab összetört mézeskalács
Elkészítés:
Forrald fel a narancslevet a cukorral, add hozzá a sót, és amíg melegszik, a tejszínt keverd el a keményítővel. Ha már elég forró a narancslé, sűrítsd be a tejszínes keverékkel, majd add hozzá a vaníliát és a csilit is. Tálald a mézeskalácsmorzsával és a langyos, sült gesztenyékkel.