Tonhalsaláta naranccsal és zellerrel – alacsony kalóriatartalom mellett is ehetsz finomat

Ha olyan tonhalat veszel, amit nem olajban tartósítottak, akkor jó eséllyel egy adagban még 100 kalória sem lesz. Ez azt jelenti, hogy a sós vízben eltett tonhallal akkor is bátran feldobhatod a salátáidat, ha úgy döntöttél, az új évben egy kicsit diétásabb fogásokat választasz. A hal mellett a narancs és a szárzeller szintén alacsony kalóriás, de nagyon izgalmas finomságok – főleg így egy tálon.

Azért, hogy legyen valami különleges is ebben a fogásban, egy kis narancslekváros-fehérborecetes szósszal dobtuk fel a gyümölcsöt-zöldségeket, amihez már csak néhány keménytojást kell főznöd, és egy laktató, mégis könnyű vacsora kerül az asztalra.

GettyImages-911846892
gabrieldome

Hozzávalók 2 személyre

A salátához

  • 2 doboz tonhalkonzerv
  • 4 szál szárzeller
  • 2 meghámozott narancs
  • 2 bögre felaprított jégsaláta
  • 4 felkarikázott keménytojás

Az öntethez

  • 1 nagy evőkanál narancslekvár
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csapott teáskanál
  • 1 fél mokkáskanál fehér bors
  • 0.5 deci narancslé
Recept idők

Elkészítés:

Aprítsd fel az összetevőket, és halmozd egy tálra. Ha még színesebbé tennéd a keveréket, csemegekukoricát, csípős babot, főtt, mézben megforgatott fehérrépát is adhatsz a zöldséges alaphoz. Sózd és borsozd meg a tojásokat, és ha szereted, egy kevés Cayenne-borssal is szórd meg a karikákat.

Az öntethez alaposan keverd el vagy egy kis üvegben rázd össze annak minden összetevőjét, és öntsd a zöldségekre, majd erre tedd a tojást és kanalazd a tonhalkonzervet.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek