Darált hússal és káposztával töltött vega palacsinta rántva – céklás-majonézes mártással a legfinomabb

Valami van az egyébként tök unalmas káposztában, amitől ez a zöldség megpuhulva, jó sok borssal elkészítve végül olyan összetevő lesz, ami egy rakás ételt feldob a lángostól az egyszerű tésztáig. A palacsintával sincs ez másként – ha van egy kis időd, süss néhány sós változatot, tölts bele vega húst és egy kis dinsztelt káposztát, jó sok borssal. Ha kirántod, nem is kell más mellé, csak egy kis tartár- vagy csíki mártás.

Még egy olyan vegetáriánus fogás, ami kíméli a gyomrot, védi a bolygót, az egészségedet, miközben semmi köze a rettegett réparágcsáláshoz, amit sokan a húsmentes táplálkozásról gondolnak. A jó kis fűszeres, káposztás palacsintákat egy pofonegyszerű céklás-majonézes mártással dobtuk fel.

Egy kis káposzta nagyon feldobja.
Egy kis káposzta nagyon feldobja.Mubera Boskov

Hozzávalók 4 személyre

A palacsintákhoz

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kis pohár szóda vagy szénsavas ásványvíz
  • a panírozáshoz liszt, 2 tojás és zsemlemorzsa

A mártáshoz

  • 0.5 bögre majonéz
  • 1 bögre felkockázott ecetes cékla
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 1 deci tejszín
  • 1 csokor snidling
  • 1 csapott evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál torma
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 lereszelt alma

A töltelékhez

  • 1 doboz növényi fehérje alapú darált hús (kb. 275 gramm)
  • 0.5 fej apróra csíkozott káposzta
  • ízlés szerint só és bors
  • a sütéshez olaj
  • 4 darab felaprított fokhagymagerezd
  • 1 fej aprított vöröshagyma
  • 1 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Keverd simára robotgéppel a palacsinta hozzávalóit, majd süsd ki őket, nyolc közepesen vékony darab lesz belőle. 

A húsos töltelékhez a vöröshagymát, majd a fokhagymát dobd egy evőkanál forró olaj és ugyanennyi vaj keverékére. Erre mehet a vega hús és némi só és bors, ha szükséges. Hagyd puhulni 10 percen át kis lángon, fedő alatt. 

Egy másik seprenyőben a káposztát puhítsd meg egy adag olajon, a csíkok méretétől függően 15-25 perc alatt. Jól borsozd meg, kapjon egy kis sót is, majd keverd el az elkészült húsos raguval. 

A jó borsos-káposztás-húsos keverékkel tölsd meg a palacsintákat, majd hajtsd be a szélüket egy kicsit. Ezek után tekerd fel őket, és rántsd ki a hagyományos módon, bő olajban, közepes lángon. 

Az egyszerűsített, gomba nélkül készülő csíki mártás ekészítéséhez nincs más dolgod, csak minden hozzávalót egy aprítógépben simára keverni, és a végén hozzáadni az apróra vágott snidlinget.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek