Még egy olyan vegetáriánus fogás, ami kíméli a gyomrot, védi a bolygót, az egészségedet, miközben semmi köze a rettegett réparágcsáláshoz, amit sokan a húsmentes táplálkozásról gondolnak. A jó kis fűszeres, káposztás palacsintákat egy pofonegyszerű céklás-majonézes mártással dobtuk fel.
Hozzávalók 4 személyre
A palacsintákhoz
- 1 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 3 tojás
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 1 kis pohár szóda vagy szénsavas ásványvíz
- a panírozáshoz liszt, 2 tojás és zsemlemorzsa
A mártáshoz
- 0.5 bögre majonéz
- 1 bögre felkockázott ecetes cékla
- só és frissen őrölt bors ízlés szerint
- 1 deci tejszín
- 1 csokor snidling
- 1 csapott evőkanál barna cukor
- 1 evőkanál torma
- 1 evőkanál tejföl
- 1 lereszelt alma
A töltelékhez
- 1 doboz növényi fehérje alapú darált hús (kb. 275 gramm)
- 0.5 fej apróra csíkozott káposzta
- ízlés szerint só és bors
- a sütéshez olaj
- 4 darab felaprított fokhagymagerezd
- 1 fej aprított vöröshagyma
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés:
Keverd simára robotgéppel a palacsinta hozzávalóit, majd süsd ki őket, nyolc közepesen vékony darab lesz belőle.
A húsos töltelékhez a vöröshagymát, majd a fokhagymát dobd egy evőkanál forró olaj és ugyanennyi vaj keverékére. Erre mehet a vega hús és némi só és bors, ha szükséges. Hagyd puhulni 10 percen át kis lángon, fedő alatt.
Egy másik seprenyőben a káposztát puhítsd meg egy adag olajon, a csíkok méretétől függően 15-25 perc alatt. Jól borsozd meg, kapjon egy kis sót is, majd keverd el az elkészült húsos raguval.
A jó borsos-káposztás-húsos keverékkel tölsd meg a palacsintákat, majd hajtsd be a szélüket egy kicsit. Ezek után tekerd fel őket, és rántsd ki a hagyományos módon, bő olajban, közepes lángon.
Az egyszerűsített, gomba nélkül készülő csíki mártás ekészítéséhez nincs más dolgod, csak minden hozzávalót egy aprítógépben simára keverni, és a végén hozzáadni az apróra vágott snidlinget.