Darált hússal és káposztával töltött vega palacsinta rántva – céklás-majonézes mártással a legfinomabb

Valami van az egyébként tök unalmas káposztában, amitől ez a zöldség megpuhulva, jó sok borssal elkészítve végül olyan összetevő lesz, ami egy rakás ételt feldob a lángostól az egyszerű tésztáig. A palacsintával sincs ez másként – ha van egy kis időd, süss néhány sós változatot, tölts bele vega húst és egy kis dinsztelt káposztát, jó sok borssal. Ha kirántod, nem is kell más mellé, csak egy kis tartár- vagy csíki mártás.

Még egy olyan vegetáriánus fogás, ami kíméli a gyomrot, védi a bolygót, az egészségedet, miközben semmi köze a rettegett réparágcsáláshoz, amit sokan a húsmentes táplálkozásról gondolnak. A jó kis fűszeres, káposztás palacsintákat egy pofonegyszerű céklás-majonézes mártással dobtuk fel.

Egy kis káposzta nagyon feldobja.
Egy kis káposzta nagyon feldobja.Fotó: Mubera Boskov

Hozzávalók 4 személyre:

A palacsintákhoz

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kis pohár szóda vagy szénsavas ásványvíz
  • a panírozáshoz liszt, 2 tojás és zsemlemorzsa

A mártáshoz

  • 0.5 bögre majonéz
  • 1 bögre felkockázott ecetes cékla
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 1 deci tejszín
  • 1 csokor snidling
  • 1 csapott evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál torma
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 lereszelt alma

A töltelékhez

  • 1 doboz növényi fehérje alapú darált hús (kb. 275 gramm)
  • 0.5 fej apróra csíkozott káposzta
  • ízlés szerint só és bors
  • a sütéshez olaj
  • 4 darab felaprított fokhagymagerezd
  • 1 fej aprított vöröshagyma
  • 1 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Keverd simára robotgéppel a palacsinta hozzávalóit, majd süsd ki őket, nyolc közepesen vékony darab lesz belőle. 

A húsos töltelékhez a vöröshagymát, majd a fokhagymát dobd egy evőkanál forró olaj és ugyanennyi vaj keverékére. Erre mehet a vega hús és némi só és bors, ha szükséges. Hagyd puhulni 10 percen át kis lángon, fedő alatt. 

Egy másik seprenyőben a káposztát puhítsd meg egy adag olajon, a csíkok méretétől függően 15-25 perc alatt. Jól borsozd meg, kapjon egy kis sót is, majd keverd el az elkészült húsos raguval. 

A jó borsos-káposztás-húsos keverékkel tölsd meg a palacsintákat, majd hajtsd be a szélüket egy kicsit. Ezek után tekerd fel őket, és rántsd ki a hagyományos módon, bő olajban, közepes lángon. 

Az egyszerűsített, gomba nélkül készülő csíki mártás ekészítéséhez nincs más dolgod, csak minden hozzávalót egy aprítógépben simára keverni, és a végén hozzáadni az apróra vágott snidlinget.

Tökéletes palacsintát akarsz? Itt a 8 legjobb recept a nemzetközi palacsintanap alkalmából

Még több recept

Medvehagymapesto: tésztákon, húsok mellett és salátaöntetként is világbajnok

Ez a pesto igazi dzsóker: készíts belőle minél többet, hogy az egyszerű tészták mellett a pizzán, húsok tetején és a salátára locsolva is megkóstolhasd!

április3., 06:04

Töltsd, amivel szeretnéd: prosciuttóval és cheddarral töltött rántott palacsinta

Egy kis adag maradék bolognai szósz vagy egy tejszínes erdeigomba-ragu is remek tölteléke lehet ennek a rántott palacsintának, amit mi most néhány aromás sonkaszelettel és sajttal töltöttünk meg.

március14., 06:04

Gombás csirkemájjal töltött palacsinta – aszalt gyümölcsökkel lehet még finomabb

Ha nem kaptál élesztőt a boltokban, dobj össze egy palacsintát és kínáld sós töltelékkel! Ezen a héten több ötletet is mutatunk a legfinomabb sós palacsintákra. Reggelire és könnyű vacsorának is tökéletesek.

április1., 06:04

Sznoboskodj velünk ma is: Crêpes Suzette

A neve alapján úgy tűnik, hogy egy bonyolult francia desszert, miközben csak egy kis vajas-karamelles narancslikőrben forgatjuk meg, és már kész is.

2019. november5., 12:04

Palacsinta lime-mal és kókusszal – így lesz a vegán desszert a húsfogyasztók kedvence is

Ehhez a palacsintához sem kell séfnek lenned, főleg, mert amerikai változatban készül, így jóval egyszerűbb összedobni, mint a mi vékonyabb, kissé könnyebben szakadós változatunkat.

március18., 06:00

Rapid vacsi: olívás-háromsajtos tészta csirkemellel

A bezártságban jó barátaink a száraztészták, amikkel néhány perc alatt dobhatunk össze vacsorát és ebédet, nagyjából végtelen variációban. Ezen héten olyan tésztaételeket hoztunk, amik nem unalmasak, miközben alapanyagaikból mindig van otthon legalább egy kis adag.

április3., 06:04

Mustra