Szilveszteri bulikaja egyszerűen: édes-csípős virslifalatkák leveles tésztában, szezámmaggal

Naná, hogy a buli napján kevés ideje és kedve marad az embernek sütögetni, de ha házibuliról van szó, talán érdemes vinni valamit a svédasztalra, amiről hajnalban már elfogy a vázába tett virág és a videomagnóban lejátszani próbált sonkás szendvics is. Ezeknek a virslis minitáskáknak jóval kevesebb esélyük van: ezzel a különleges, egzotikus szósszal jó eséllyel erre járnak majd rá a legtöbben.

Egy kis szósz, egy-egy darabka virsli és egy-két zacskó leveles tészta – nem is nagyon van más dolgod az egésszel. Maximum azt eldönteni, mekkora falatkákat szeretnél, és annak alapján egyenlő adagokra vágni a virslit és a tésztát. 

Egy kis friss koriander is elfér a tetején.
Egy kis friss koriander is elfér a tetején.LauriPatterson

Hozzávalók 4 személyre:

A falatkákhoz

  • 20 deka virsli
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 1 tojás
  • 1 csomag leveles tészta

A szószhoz

  • 1 csésze ketchup
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • 1 fél mokkáskanál csilipor
  • 1 fél mokkáskanál gyömbér
  • 1 fél mokkáskanál fokhagymapor
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A legnagyobb feladatod tényleg az lesz ezzel a recepttel, hogy a kiterített leveles tészta fölött megtervezd, mekkorák legyenek a falatkák végül. Ha ez megvan, vágd fel a hideg tésztát téglalapokra, helyezz minden darabra egy-egy virslidarabkát és egy kis kanálnyit az összes hozzávalóból simára kevert szószból.

Hajtsd rá a tészta másik felét, kend meg tojással, és szórj rá egy kevés szezámmagot. Ha ezzel megvagy, mehet a 190 fokra előmelegített sütőbe, a falatok méretétől függően 20-25 percre. Szuper kis kínai hangulatú, kicsit csípős bulikaja lesz belőle, amihez semmilyen speciális boltba nem kellett menned, egy bő fél óra alatt el is készülsz vele.

kapcsolódó Sütiiskola: leveles tészta házilag
Sütiiskola: leveles tészta házilag

Hajtogatott leveles tészta házilag, a végeredmény remekül fagyasztható, és igazi büszkeségre ad okot!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Paella tenger gyümölcseiből – egy kis sáfránytól lesz igazán szép színe

Egy igazán klasszikus nyári fogás, aminek a tetejéről nem hiányozhat néhány szelet citrom és egy nagy csokor friss petrezselyem.

augusztus1., 12:52

Sajtos rudak – így készítheted el legegyszerűbben nagymama kedvenc vendégváróját

Szinte bármelyik kedvenc sajtod felhasználható ehhez a gyors, sós sütihez, ami mellett akár paprikát, színesbors-keveréket vagy parmezánt is adhatsz a tésztához.

2020. február22., 12:01

Kifli és virsli új magasságokban: mézes mustáros hot dog ropogós sült hagymával és jalapenóval

Az igazán jó hot dognak, mint minden egyszerű, kevés összetevős ételnek, az a titka, hogy abból a kevésből minden alapanyag jó minőségű legyen.

2020. január1., 13:17

A reggeli tojásrántotta még finomabb egy kis spenóttal és jó sok füstölt sajttal

Ha a rántotta ezúttal zöld színű, remélhetőleg a gyerekek is szívesebben megeszik majd, de úgy is fogalmazhattunk volna, hogy ha a spenót most tojással készül, talán nem veszik észre a trükköt.

július31., 11:24

Ez a jó kis virslis tésztasaláta szilveszterkor és az új év első napján is remek fogás

Persze hogy a legjobb a házi, gyúrt változat, de ha egy tésztavacsoráról maradt még két adag hideg penne, adj neki új ízeket egy kevés forró vízzel, meleg vajjal, virslivel és ezzel a klassz, mézes-mustáros szósszal.

2020. december31., 06:04

Egy gyors újévi fogásért készíts virslit leveles tésztában, pestóval

Ha olaszosan készítenéd ezt az egyszerű, leveles tésztában sült virslit, tekerd körbe napon szárított sonkával, és ízesítsd pestóval és egy kevés pecorino sajttal.

2020. december31., 06:04

Mustra