Szilveszteri bulikaja egyszerűen: édes-csípős virslifalatkák leveles tésztában, szezámmaggal

Naná, hogy a buli napján kevés ideje és kedve marad az embernek sütögetni, de ha házibuliról van szó, talán érdemes vinni valamit a svédasztalra, amiről hajnalban már elfogy a vázába tett virág és a videomagnóban lejátszani próbált sonkás szendvics is. Ezeknek a virslis minitáskáknak jóval kevesebb esélyük van: ezzel a különleges, egzotikus szósszal jó eséllyel erre járnak majd rá a legtöbben.

Egy kis szósz, egy-egy darabka virsli és egy-két zacskó leveles tészta – nem is nagyon van más dolgod az egésszel. Maximum azt eldönteni, mekkora falatkákat szeretnél, és annak alapján egyenlő adagokra vágni a virslit és a tésztát. 

Egy kis friss koriander is elfér a tetején.
Egy kis friss koriander is elfér a tetején.LauriPatterson

Hozzávalók 4 személyre

A falatkákhoz

  • 20 deka virsli
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 1 tojás
  • 1 csomag leveles tészta

A szószhoz

  • 1 csésze ketchup
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • 1 fél mokkáskanál csilipor
  • 1 fél mokkáskanál gyömbér
  • 1 fél mokkáskanál fokhagymapor
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A legnagyobb feladatod tényleg az lesz ezzel a recepttel, hogy a kiterített leveles tészta fölött megtervezd, mekkorák legyenek a falatkák végül. Ha ez megvan, vágd fel a hideg tésztát téglalapokra, helyezz minden darabra egy-egy virslidarabkát és egy kis kanálnyit az összes hozzávalóból simára kevert szószból.

Hajtsd rá a tészta másik felét, kend meg tojással, és szórj rá egy kevés szezámmagot. Ha ezzel megvagy, mehet a 190 fokra előmelegített sütőbe, a falatok méretétől függően 20-25 percre. Szuper kis kínai hangulatú, kicsit csípős bulikaja lesz belőle, amihez semmilyen speciális boltba nem kellett menned, egy bő fél óra alatt el is készülsz vele.

Sütiiskola: leveles tészta házilag Sütiiskola: leveles tészta házilag

Hajtogatott leveles tészta házilag, a végeredmény remekül fagyasztható, és igazi büszkeségre ad okot!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Banánszusi – olcsó siker a gyerekbulin, de mi ennek inkább örülünk

Nincs is nagyobb csalás egy klassz banánszusinál, ami a bulik sztárja lehet úgy, hogy azért jóval egészségesebb, mint a csipsz vagy a csokitorta.

2020. augusztus9., 06:04

Napon szárított sonka és kéksajt dobja fel ezeket a karácsonyi vendégvárókat

Ha még ennél is különlegesebbet tálalnál, mézeskalácsfűszerekkel ízesített vörösáfonya-ragut készíts mellé mártogatósnak.

2020. december13., 06:04

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Ez a toszkán virslis-kolbászos leves nyaralás nélkül is nyári hangulatba hoz

Csak dobj bele minden maradék zöldséget, amit otthon találsz, adj hozzá olasz fűszereket, és tálald néhány sajttal összeolvasztott bagettszelettel. Tökéletesen kivált egy vacsorát.

2021. január1., 06:04

Lepd meg a vendégeket ezekkel a klassz mentolos-csokis falatokkal!

A sajtos rúd és a lekváros linzer örök dzsókerek, de ha idén kockáztatnál egy kicsit, kínáld meg a vendégeket ezekkel a különleges falatokkal.

2020. december11., 06:12

Emeld a hot dogokat egy magasabb szintre sült hagymával és juharszirupos mustárral

Szeretjük a hot dogot mustárral is, de ha az új év első napjain egy kicsit pimpelnél a fogáson, érdemes juharszirupos mustárral és sült hagymával készítened. A ropogós hagyma tökéletes lesz a kissé édes szósz mellett.

2021. január1., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek