Mi szeletenként, néha csak félbevágva dobjuk a padlizsánt a kontakgrillbe két sütőpapír közé, hogy a végén csak kikanalazzuk a percek alatt megpuhult zöldséget, és egy kevés hagymával, fokhagymával és friss majonézzel tegyünk felejthetetlenné az egyik legtökéletesebb vacsorát.
Hozzávalók 4 személyre
- 2 nagyobb darab padlizsán
- 2 kisebb gerezd fokhagyma
- 1 negyed vöröshagyma
- 1 kisebb csésze majonéz
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
Dobd egy kontaktgrillbe az elfelezett, kissé megolajozott padlizsánt két sütőpapír közé, és adj neki 10 percet. Zárd le a sütőt, és hagyd benne addig, amikor már 740 fokról lehűl úgy 630-ra, és már meg tudod fogni. Ez idő alatt is puhul.
Kanalazd a héjából az aprítógépbe a padlizsán húsát, majd dobd hozzá a többi összetevőt, és keverd simára. Pirított rozskenyérrel a legfinomabb.