Ebből a legegyszerűbb a legfinomabb: gyors padlizsánkrém rozskenyérrel

A padlizsános kenyérfeltétnek egy vagon receptje van, de az a helyzet, hogy a legyszerűbb is tökéletes. A padlizsánkrém, ha lusta változatban készítjük, néhány perc alatt megvan, és éppolyan finom, mint a sütőben, hosszú ideig készülő verziója.

Mi szeletenként, néha csak félbevágva dobjuk a padlizsánt a kontakgrillbe két sütőpapír közé, hogy a végén csak kikanalazzuk a percek alatt megpuhult zöldséget, és egy kevés hagymával, fokhagymával és friss majonézzel tegyünk felejthetetlenné az egyik legtökéletesebb vacsorát. 

Négy kisebb adag lesz belőle.
Négy kisebb adag lesz belőle.simona flamigni

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 nagyobb darab padlizsán
  • 2 kisebb gerezd fokhagyma
  • 1 negyed vöröshagyma
  • 1 kisebb csésze majonéz
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Dobd egy kontaktgrillbe az elfelezett, kissé megolajozott padlizsánt két sütőpapír közé, és adj neki 10 percet. Zárd le a sütőt, és hagyd benne addig, amikor már 740 fokról lehűl úgy 630-ra, és már meg tudod fogni. Ez idő alatt is puhul. 

Kanalazd a héjából az aprítógépbe a padlizsán húsát, majd dobd hozzá a többi összetevőt, és keverd simára. Pirított rozskenyérrel a legfinomabb. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek