Ha azt hitted, nincs a tarsolyunkban még egy fura fogás, amit imádni fogsz: csicseriborsó-blondie csokidarabokkal

Nincs itt semmi látnivaló – ezt a sütit évek óta készítik a tengerentúlon az egészséges életmód édesszájú képviselői. Ha szereted a mogyoróvajat és úgy általában az édességeket, akkor mindenképpen próbáld ki: jó sűrű, tartalmas, mégis egészséges édesség kerekedik majd belőle.

Az egyik legjobb növényi fehérjeforrás, 100 grammja alig 200 kalóriát tartalmaz, de gazdag B1-, B6-vitaminban és folsavban, valamint E-vitamin és karotin is található benne. Ennek a sütinek az ízén egyáltalán nem érezhető, hogy ezzel a klassz, lassú felszívódású alapanyaggal egészítették ki. Szülőhazájában juharsziruppal készítik, de ha szeretnéd, mézre, cukorra vagy agávészirupra is cserélheted a nem midnenhol beszerezhető összetevőt. 

Ha tejmentes csokit darabolsz bele, a vegánokat is megkínálhatod vele. 

Másodjára általában már dupla adagban készül.
Másodjára általában már dupla adagban készül.bhofack2

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 darab lecsöpögtetett csicseriborsó-konzerv (25 dekás)
  • 0.5 bögre liszt
  • 0.5 bögre porcukor (édesítővel és juharsziruppal is helyettesítheted)
  • 3 evőkanál mogyoróvaj
  • 1 csapott teáskanál
  • 1 csésze csokipasztilla
  • 0.5 zacskó sütőpor (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Az elkészítése több mint egyszerű: dobj minden hozzávalót egy aprítógépbe a csokipasztillán kívül, majd amikor már szépen elkeveredett, add hozzá a csokit is. Tedd egy kis jénaiba vagy minitortaformába – 180 fokos, előmelegített sütőben fél óra is elég neki. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek