Az egyik legjobb növényi fehérjeforrás, 100 grammja alig 200 kalóriát tartalmaz, de gazdag B1-, B6-vitaminban és folsavban, valamint E-vitamin és karotin is található benne. Ennek a sütinek az ízén egyáltalán nem érezhető, hogy ezzel a klassz, lassú felszívódású alapanyaggal egészítették ki. Szülőhazájában juharsziruppal készítik, de ha szeretnéd, mézre, cukorra vagy agávészirupra is cserélheted a nem midnenhol beszerezhető összetevőt.
Ha tejmentes csokit darabolsz bele, a vegánokat is megkínálhatod vele.
Hozzávalók 4 személyre
- 1 darab lecsöpögtetett csicseriborsó-konzerv (25 dekás)
- 0.5 bögre liszt
- 0.5 bögre porcukor (édesítővel és juharsziruppal is helyettesítheted)
- 3 evőkanál mogyoróvaj
- 1 csapott teáskanál só
- 1 csésze csokipasztilla
- 0.5 zacskó sütőpor (elhagyható)
Elkészítés:
Az elkészítése több mint egyszerű: dobj minden hozzávalót egy aprítógépbe a csokipasztillán kívül, majd amikor már szépen elkeveredett, add hozzá a csokit is. Tedd egy kis jénaiba vagy minitortaformába – 180 fokos, előmelegített sütőben fél óra is elég neki.