Grillezett ananász garnélával és édes csilis szósszal – kezdd az évet egy könnyű, de nagyon izgalmas fogással!

Az egész akkor a legegyszerűbb, ha felteszel főni egy adag rizst, majd hurkapálcákra szúrod az ananászt és a garnélát, és megkened a vajas, csípős szósszal. Más dolgod nem is nagyon lesz vele, csak a grillen elkészíteni néhány perc alatt.

Még egy könyű fogás az ünnepek utánra, ami nem répa zellerrel és nem is zöldségleves. A garnéla 10 dekájában még 100 kalória sincs, a fűszeres, vajas szószt pedig csak simán nem számoljuk.  
 

Egy kis banán is kerülhet a nyársra.
Egy kis banán is kerülhet a nyársra.DukeII

Hozzávalók 2 személyre

A nyársakhoz

  • 30 deka tisztított garnélafarok (nagyobb fajta)
  • 30 deka ananászkockák
  • 1 felkarikázott banán

A szószhoz

  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • 0.5 bögre ketchup
  • só és bors ízlés szerint
  • 0.5 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 0.5 mokkáskanál fokhagymapor
  • 0.5 mokkáskanál csilipor
  • 1 lime leve és héja
  • 1 evőkanál szójaszósz
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el egymással a szósz összetevőit, majd forgasd meg benne a banán-, az ananászckockákat és a kiolvasztott, szobahőmérsékletű garnélafalatokat. Ha ezzel megvagy, mehetnek a nyársakra, és lehetőleg kontaktgrillben (vagy kis olajon) süsd őket puhára néhány perc alatt. A garnéla méretétől is függ a sütési ideje, de amikor már szép rózsaszín és puha, akkor ne süsd tovább. Ha a mellé készült rizshez egy adag mogyoróvajat, csiliport és szójaszószt is keversz, egy különleges, indonéz hangulatú fogás lesz az asztalon alig fél óra után. Pirított mogyoróval és friss snidlinggel megszórva tálald.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek