Még egy könyű fogás az ünnepek utánra, ami nem répa zellerrel és nem is zöldségleves. A garnéla 10 dekájában még 100 kalória sincs, a fűszeres, vajas szószt pedig csak simán nem számoljuk.
Hozzávalók 2 személyre
A nyársakhoz
- 30 deka tisztított garnélafarok (nagyobb fajta)
- 30 deka ananászkockák
- 1 felkarikázott banán
A szószhoz
- 3 evőkanál olvasztott vaj
- 0.5 bögre ketchup
- só és bors ízlés szerint
- 0.5 mokkáskanál őrölt gyömbér
- 0.5 mokkáskanál fokhagymapor
- 0.5 mokkáskanál csilipor
- 1 lime leve és héja
- 1 evőkanál szójaszósz
Elkészítés:
Keverd el egymással a szósz összetevőit, majd forgasd meg benne a banán-, az ananászckockákat és a kiolvasztott, szobahőmérsékletű garnélafalatokat. Ha ezzel megvagy, mehetnek a nyársakra, és lehetőleg kontaktgrillben (vagy kis olajon) süsd őket puhára néhány perc alatt. A garnéla méretétől is függ a sütési ideje, de amikor már szép rózsaszín és puha, akkor ne süsd tovább. Ha a mellé készült rizshez egy adag mogyoróvajat, csiliport és szójaszószt is keversz, egy különleges, indonéz hangulatú fogás lesz az asztalon alig fél óra után. Pirított mogyoróval és friss snidlinggel megszórva tálald.