Grillezett ananász garnélával és édes csilis szósszal – kezdd az évet egy könnyű, de nagyon izgalmas fogással!

Az egész akkor a legegyszerűbb, ha felteszel főni egy adag rizst, majd hurkapálcákra szúrod az ananászt és a garnélát, és megkened a vajas, csípős szósszal. Más dolgod nem is nagyon lesz vele, csak a grillen elkészíteni néhány perc alatt.

Még egy könyű fogás az ünnepek utánra, ami nem répa zellerrel és nem is zöldségleves. A garnéla 10 dekájában még 100 kalória sincs, a fűszeres, vajas szószt pedig csak simán nem számoljuk.  
 

Egy kis banán is kerülhet a nyársra.
Egy kis banán is kerülhet a nyársra.DukeII

Hozzávalók 2 személyre:

A nyársakhoz

  • 30 deka tisztított garnélafarok (nagyobb fajta)
  • 30 deka ananászkockák
  • 1 felkarikázott banán

A szószhoz

  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • 0.5 bögre ketchup
  • só és bors ízlés szerint
  • 0.5 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 0.5 mokkáskanál fokhagymapor
  • 0.5 mokkáskanál csilipor
  • 1 lime leve és héja
  • 1 evőkanál szójaszósz
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el egymással a szósz összetevőit, majd forgasd meg benne a banán-, az ananászckockákat és a kiolvasztott, szobahőmérsékletű garnélafalatokat. Ha ezzel megvagy, mehetnek a nyársakra, és lehetőleg kontaktgrillben (vagy kis olajon) süsd őket puhára néhány perc alatt. A garnéla méretétől is függ a sütési ideje, de amikor már szép rózsaszín és puha, akkor ne süsd tovább. Ha a mellé készült rizshez egy adag mogyoróvajat, csiliport és szójaszószt is keversz, egy különleges, indonéz hangulatú fogás lesz az asztalon alig fél óra után. Pirított mogyoróval és friss snidlinggel megszórva tálald.

kapcsolódó Egyszerű luxus: kókuszbundás garnéla
Egyszerű luxus: kókuszbundás garnéla

A garnélát kókuszreszelékkel tuningolt bundában rántottuk ki pillanatok alatt. Rákot fagyasztva bármelyik hiperszuperben vehetünk már.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a garnéla-avokádó-görögdinnye saláta tökéletes nyári ebéd lesz

Nem kell megijedned a kombinációtól, az édes-csípős rákfalatok íze tökéletesen harmonizál az édeskés gyümölcssel, amit klasszul kísér a semleges avokádó és mozzarella.

2020. augusztus5., 06:04

Fokhagymás szerecsendiós garnéla – lila burgonyából készült hercegnőburgonyával lesz a legkülönlegesebb

Nagyon látványos és szupergyorsan elkészíthető recept, amit akár hétvégén, akár az ünnepek valahanyadik napján is összedobhatsz. Ha lila színű burgonyából csinálsz mellé pürét vagy hercegnőburgonyát, nem dolgozol vele többet, mégis egy fenszi, különleges fogásnak tűnik majd a tányéron.

2021. november24., 07:30

Olcsó, kiadós és finom: így készítsd el a nagyi retró puliszkáját

Sósan és édesen, tejjel és cukorral, sült hagymával és köretként is remek a kukoricakása, ami remekül variálható és nagyon kiadós fogás.

január17., 06:24

A világ legegyszerűbb reggelije egyben a legfinomabb is: pestós tojás

Ha szereted az olasz konyhát, és egy különleges és nagyon ízletes reggelit készítenél, legyen a kezed ügyében néhány kanál pesto és egypár tojás. Más nem is kell ehhez a finomsághoz.

január13., 06:24

Sárgadinnyés garnélasaláta – ez a tökéletes nyári ebéd

Könnyű, gyümölcsös és egy adag fehérje sem hiányzik ebből a mediterrán finomságból, aminek extra előnye, hogy percek alatt elkészül. Meleg, csípős garnélával és hideg dinnyefalatokkal a legfinomabb.

2021. augusztus2., 10:24

Ez a garnélaleves sáfránnyal és sütőtökkel lesz tökéletes

Hallal és kagylóval is készítheted ezt a gyors levest, ami a sáfrány íze és gyönyörű színe miatt igazán elegáns fogás lesz. Ha valami könnyűt szeretnél az ünnepekre, érdemes adnod neki egy esélyt.

2020. december26., 06:04

Mustra