Grillezett ananász garnélával és édes csilis szósszal – kezdd az évet egy könnyű, de nagyon izgalmas fogással!

Az egész akkor a legegyszerűbb, ha felteszel főni egy adag rizst, majd hurkapálcákra szúrod az ananászt és a garnélát, és megkened a vajas, csípős szósszal. Más dolgod nem is nagyon lesz vele, csak a grillen elkészíteni néhány perc alatt.

Még egy könyű fogás az ünnepek utánra, ami nem répa zellerrel és nem is zöldségleves. A garnéla 10 dekájában még 100 kalória sincs, a fűszeres, vajas szószt pedig csak simán nem számoljuk.  
 

Egy kis banán is kerülhet a nyársra.
Egy kis banán is kerülhet a nyársra.DukeII

Hozzávalók 2 személyre:

A nyársakhoz

  • 30 deka tisztított garnélafarok (nagyobb fajta)
  • 30 deka ananászkockák
  • 1 felkarikázott banán

A szószhoz

  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • 0.5 bögre ketchup
  • só és bors ízlés szerint
  • 0.5 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 0.5 mokkáskanál fokhagymapor
  • 0.5 mokkáskanál csilipor
  • 1 lime leve és héja
  • 1 evőkanál szójaszósz
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el egymással a szósz összetevőit, majd forgasd meg benne a banán-, az ananászckockákat és a kiolvasztott, szobahőmérsékletű garnélafalatokat. Ha ezzel megvagy, mehetnek a nyársakra, és lehetőleg kontaktgrillben (vagy kis olajon) süsd őket puhára néhány perc alatt. A garnéla méretétől is függ a sütési ideje, de amikor már szép rózsaszín és puha, akkor ne süsd tovább. Ha a mellé készült rizshez egy adag mogyoróvajat, csiliport és szójaszószt is keversz, egy különleges, indonéz hangulatú fogás lesz az asztalon alig fél óra után. Pirított mogyoróval és friss snidlinggel megszórva tálald.

kapcsolódó Egyszerű luxus: kókuszbundás garnéla
Egyszerű luxus: kókuszbundás garnéla

A garnélát kókuszreszelékkel tuningolt bundában rántottuk ki pillanatok alatt. Rákot fagyasztva bármelyik hiperszuperben vehetünk már.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a garnélaleves sáfránnyal és sütőtökkel lesz tökéletes

Hallal és kagylóval is készítheted ezt a gyors levest, ami a sáfrány íze és gyönyörű színe miatt igazán elegáns fogás lesz. Ha valami könnyűt szeretnél az ünnepekre, érdemes adnod neki egy esélyt.

2020. december26., 06:04

Garnéla és édeskömény: különleges, mégis egyszerűen elkészíthető leves a végeredmény

Ha idén karácsony környékén a halat valami másra cserélnéd, próbáld ki ezt a levest garnélával és édesköménnyel. Tökéletes fogás az ünnepek második és harmadik napján is, amikor már semmi kedved a nehéz ételekhez.

2020. november21., 06:24

Borsós-bazsalikomos lasagne – jó sok sajttal és ricottával igazán finom ez az egyszerű, vega fogás

Ez a rakott tészta akkor a legfinomabb, ha az összes, hűtőben felejtett sajtot lereszeled és felhasználod bele.

július28., 12:52

Változatok könnyű vacsorára level zsillió: sült rizs tojással és garnélával

Ha van otthon egy is adag garnéla, ezt a fogást érdemes feldobnod vele. Hóvégi változatban a legjobb, ha egy kevés füstölt vagy olajos hallal készíted el.

2020. október22., 06:04

Olasz húskenyér – szendvicsekben és nyári főzelékek mellett is tökéletes

Egy gyors húskenyér, amiben helyet kaptak kedvenc olasz fűszereid, és ha van még 10 perced, egy nagy adag reszelt sajtot is olvassz a tetejére. Paradicsomos tésztával és saláta mellett is remek.

július30., 10:24

Könnyű, oregánós felhőkenyér: szénhidrátmentes szendvicsalap, amihez még élesztő sem kell

Ha az alakod miatt aggódsz és spórolnál a kalóriákkal így tavasszal, kóstold meg ezt a könnyű kenyeret, aminek a valódihoz persze semmi köze, de ugyanolyan finom rajta a kecskesajt hagymalekvárral és rukkolával, vagy egy vékony sonkaszelet egy kanál kéksajttal felturbózott sajtkrémen.

2020. március28., 06:00

Mustra