Ha az utóbbit választod, ez a hagymaleves tényleg tökéletes: kevés kalória van benne, hús pedig egy szál se, ám a fehérbortól, a vajban megpuhuló hagymától és a sajtos kenyértől mégis egy tartalmas és nagyon-nagyon finom fogás lesz belőle. Íme a legegyszerűbb változat!
Hozzávalók 4 személyre
- 3 nagyobb vöröshagyma
- 1.2 liter zöldségalaplé
- 1 deci fehérbor
- só és bors ízlés szerint
- 1 evőkanál cukor
- 1 nagy evőkanál puha vaj
- 1 kanál liszt
A tetejére
- 4 kisebb szelet rozskenyér
- 2 evőkanál majonéz
- 10 deka lereszelt ementáli sajt
Elkészítés:
Olvaszd meg a cukrot kis lángon, majd mehet hozzá a vaj, és azon puhítsd meg a hajszálvékonyra felkarikázott hagymákat úgy 10 perc alatt. Ezután mehet rá egy kanál liszt, majd ha megkeverted, az alaplé és a bor. Kis lángon, fedő alatt adj neki 20 percet, majd ha már nem forró, kóstold meg, és sózd, ha szükséges. Ha szeretnéd tovább fűszerezni, a fehér bors és az őrölt kömény is jól áll neki.
A legyegyszerűbb, ha a majonézes, sajtos kenyereket a sütő grillfokozatán pirítod meg, és ezzel tálalod a levest.