Ennél csináljon finomabb vega levest, aki tud: fehérboros hagymaleves sajtos rozskenyérrel

Az újév első napjaiban azért néhányunk előtt felsejlik a korábbinál kissé egészségesebb étkezés gondolata, aztán vagy leszkanderozza egy gyors hambi, vagy belevágunk és gyűjtünk egypár könnyű, finom receptet az enyhe túlevéssel eltöltött karácsonyi napok ellensúlyozására.

Ha az utóbbit választod, ez a hagymaleves tényleg tökéletes: kevés kalória van benne, hús pedig egy szál se, ám a fehérbortól, a vajban megpuhuló hagymától és a sajtos kenyértől mégis egy tartalmas és nagyon-nagyon finom fogás lesz belőle. Íme a legegyszerűbb változat!

Ennél több sajtot is elbír az a kenyér.
Ennél több sajtot is elbír az a kenyér.LauriPatterson

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 nagyobb vöröshagyma
  • 1.2 liter zöldségalaplé
  • 1 deci fehérbor
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 1 kanál liszt

A tetejére

  • 4 kisebb szelet rozskenyér
  • 2 evőkanál majonéz
  • 10 deka lereszelt ementáli sajt
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd meg a cukrot kis lángon, majd mehet hozzá a vaj, és azon puhítsd meg a hajszálvékonyra felkarikázott hagymákat úgy 10 perc alatt. Ezután mehet rá egy kanál liszt, majd ha megkeverted, az alaplé és a bor. Kis lángon, fedő alatt adj neki 20 percet, majd ha már nem forró, kóstold meg, és sózd, ha szükséges. Ha szeretnéd tovább fűszerezni, a fehér bors és az őrölt kömény is jól áll neki. 

A legyegyszerűbb, ha a majonézes, sajtos kenyereket a sütő grillfokozatán pirítod meg, és ezzel tálalod a levest.

kapcsolódó Alapkonyha: leves mindenkinek
Alapkonyha: leves mindenkinek

Leveses összeállításunkat jó szívvel ajánljuk minden konyhai kezdőnek, ezeket ugyanis tényleg nem lehet elrontani. Ráadásul egy jó leves szükség esetén elmegy főételnek is, csak legyen hozzá elég kenyér.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Reggeli burrito tojással és jó sok sajttal

Bármelyik kedvenc zöldséged mehet bele, nálunk a bab, a kukorica és a kaliforniai paprika kombinációja sikerült a legjobban.

július31., 10:44

Spenótos palacsinta tonhalkrémmel - buggyantott tojással a tetején a legfinomabb

Egy igazán extra reggeli, amiben a tonhalas réteg és a palacsinták közül nem hiányozhat egy adag olvadt mozzarella sem.

július31., 12:52

Az egyik legfinomabb nyári ragu kacsahússal és szilvával készül

Frissen főtt olívaolajos-parmezános házi tészta mellett a legfinomabb ez a pikáns ragu, amit a vörösbor és a balzsamecet tesz még izgalmasabbá.

augusztus2., 11:24

Füstös salmorejo - az andalúz paradicsomleves ihlette ezt a remek fogást

Nyáron bőven elég egy-egy hideg leves, és ha az uborkásat és a gazpachót már ismered, ezt a remek zöldségeset is próbáld ki.

június29., 10:24

Imádod a bolognai ragut? Levesként is próbáld ki, egy nagy csokor friss bazsalikommal!

Kevésbé nehéz fogás lesz így, mint klasszikus párja, főleg, ha egy adag friss, felkockázott koktélparadicsom és rengeteg zöldfűszer is kerül a tetejére tálaláskor.

július27., 10:44

Ez a mexikói csirkeleves avokádóval a tetején és nagyon csípősen a legfinomabb

Mexikói hangulatban is készülhet leves egyik kedvenc alapanyagunkból, már mutatjuk is, hogyan. Ha szereted a csípőset, vedd elő csiliszószt vagy a jalapeñót, bármelyik finom lesz a tetejére kanalazott tejföl tetején.

május22., 11:24

Mustra