Az egészhez ráadásul nem kell más, csak egy aprítógép és egy-két óra a hűtőben, és a végeredmény egy gazdag, extra csokis finomság, aminek ízét a kávé és a só hozza ki igazán. Mehet bele az összes aszalvány és mag, ami karácsony után megmaradt, a csoki és a kókuszolaj hidegen klasszul összetartja majd az egészséges falatokat.
Hozzávalók 6 adaghoz
- 2 nagy bögre magkeverék
- 1 csésze puha aszalt szilva
- 1 adag presszókávé
- 1 nagy evőkanál puha kókuszolaj
- 6 deka vegán csoki
- 1 mokkáskanál só
- 3 csapott evőkanál kakaópor
- 0.5 deci forró víz
- 3 csapott evőkanál porcukor
Elkészítés:
Nem vegán változatban az elfogyasztásra váró csokimikulásoknak is tökéletes helye lehet ebben a finomságban, amit percek alatt összedobhatsz, ha van egy aprítógéped.
Csak daráld össze a gépben a magvakat és a szilvát a kakaóval, az sem baj, ha maradnak nagyobb darabok. Öntsd a forró vizet és a kávét az apróra tört csokira egy bögrébe, majd mehet hozzá a kókuszolaj és a só is. Ha ezek szépen elolvadtak, add a magkeverékhez a folyékony, csokis löttyöt, keverd el az egészet a cukorral, és formálj belőle egy rudat sütőpapír segítségével. Néhány óra a hűtőben, és már szeletelheted is.
Ha nem találsz vegán csokit, dupla adag kókuszvajat használj, ha pedig szereted a rum aromáját, abból is tehetsz bele egy kiskanálnyit.