Vegán csokiszalámi kávéval és olajos magvakkal – desszertként és energiaszeletként is tökéletes

Ha marad karácsonyról egy kevés magféle, annak tökéletes helye lesz ebben a finomságban, ami nassként és szuper energiaszeletként is megállja a helyét egy-egy olyan napon, amikor nem sok időd van összedobni valami bonyolultabbat.

Az egészhez ráadásul nem kell más, csak egy aprítógép és egy-két óra a hűtőben, és a végeredmény egy gazdag, extra csokis finomság, aminek ízét a kávé és a só hozza ki igazán. Mehet bele az összes aszalvány és mag, ami karácsony után megmaradt, a csoki és a kókuszolaj hidegen klasszul összetartja majd az egészséges falatokat.

Olyan, mint a hagyományos, csak egészségesebb.
Olyan, mint a hagyományos, csak egészségesebb.

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 2 nagy bögre magkeverék
  • 1 csésze puha aszalt szilva
  • 1 adag presszókávé
  • 1 nagy evőkanál puha kókuszolaj
  • 6 deka vegán csoki
  • 1 mokkáskanál
  • 3 csapott evőkanál kakaópor
  • 0.5 deci forró víz
  • 3 csapott evőkanál porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Nem vegán változatban az elfogyasztásra váró csokimikulásoknak is tökéletes helye lehet ebben a finomságban, amit percek alatt összedobhatsz, ha van egy aprítógéped. 

Csak daráld össze a gépben a magvakat és a szilvát a kakaóval, az sem baj, ha maradnak nagyobb darabok. Öntsd a forró vizet és a kávét az apróra tört csokira egy bögrébe, majd mehet hozzá a kókuszolaj és a só is. Ha ezek szépen elolvadtak, add a magkeverékhez a folyékony, csokis löttyöt, keverd el az egészet a cukorral, és formálj belőle egy rudat sütőpapír segítségével. Néhány óra a hűtőben, és már szeletelheted is. 

Ha nem találsz vegán csokit, dupla adag kókuszvajat használj, ha pedig szereted a rum aromáját, abból is tehetsz bele egy kiskanálnyit. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek