Ebben a rozsos kenyérrel készült szendvicsben minden finom maradék hús új életre kel, amiben egy nagyon izgalmas szósz segít majd neki. Magaddal viheted a munkahelyedre, de lehet belőle szuper ebéd vagy vacsora is. A finom, pirított vajas rozskenyérnek jó barátja a fűszeres hús, és a friss zöldségekből sem lehet baj. Az egészet aszalt paradicsommal elkevert fahéjas ketchuppal dobtuk fel. Ha marad a kulimászból, az sem baj, mert viszonylag sokáig eláll, így egy rakás szendvicset, mártogatóst és tésztaszószt dobhatsz fel vele a következő napokban.
Hozzávalók 1 személyre
A szendvicshez
- 2 szelet rozskenyér
- 1 szelet sült hús
- 1 teáskanál vaj
- 1 kisebb marék rukkola
- ízlés szerint paradicsomszeletek
- 1 szelet ementáli sajt
A szószhoz
- 1 csésze ketchup
- 1 csésze aszalt paradicsom
- 1 kávéskanál fahéj
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
Nincs más dolgod, csak a kenyérszeletek belső felét egy kis vajon megpirítani, majd rátenni a rukkolát, a húst, a paradicsomszeleteket és a finom, édeskés, fahéjas szószt, amit előzőleg egy turmixban vagy aprítógépben kevertél simára.
A karakteres öntet és a hús szerintem már éppen elég bele, de ha tovább pimpelnéd, majonézzel, uborkaszeletekkel és kevésbé aromás sajtokkal tudod feldobni. Paradicsomszeletek nélkül az utazást is klasszul tűri.
Ha maradt még egy adag sült, és bevállalós vagy, próbáld ki a kecskesajtos-fügés-rukkolás verziót.